ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΕΑΝ μειώνει το βιομηχανικό της αποτύπωμα λανσάροντας τις καινούργιες της συσκευασίες από υλικά φυτικής προέλευσης

Η ΚΕΑΝ μειώνει το βιομηχανικό της αποτύπωμα λανσάροντας τις καινούργιες της συσκευασίες από υλικά φυτικής προέλευσης

Ο Όμιλος ΚΕΑΝ, επιδιώκοντας τη συνεχή και δραστική μείωση του βιομηχανικού του αποτυπώματος στο περιβάλλον, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά, λανσάροντας στην Κυπριακή αγορά τις καινούργιες και βιώσιμες συσκευασίες των χυμών 1L και 250ml, οι οποίες προσφέρουν πλέον στον σύγχρονο καταναλωτή μια φιλοπεριβαλλοντική και εναλλακτική πρόταση.

Οι νέες βιώσιμες συσκευασίες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από τη Σουηδική εταιρεία, Tetra Pak, αποτελούνται κατά 83% από χαρτί, το οποίο προέρχεται από ένα φυσικό και ανανεώσιμο πόρο. Πιο συγκεκριμένα, τo χαρτί προέρχεται από δάση αειφόρου διαχείρισης που φέρουν την πιστοποίηση Forest Stewardship Council® (FSC®) και άλλες ελεγχόμενες πηγές. Εκτός από χαρτί, οι συσκευασίες της Tetra Pak περιέχουν λεπτές επιστρώσεις πλαστικού που είναι απαραίτητες για την προστασία του περιεχομένου. Μάλιστα, σε ολοένα περισσότερες συσκευασίες χρησιμοποιείται πλέον πλαστικό φυτικής προέλευσης από ζαχαροκάλαμο αντί για παραδοσιακό πλαστικό από πετρέλαιο. Επίσης, για την αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμου περιεχομένου, τα βιδωτά καπάκια για τις συσκευασίες του 1L προέρχονται από ζαχαροκάλαμο, ενώ τα καλαμάκια για τις συσκευασίες των 250ml αποτελούνται εξ’ ολοκλήρου από χαρτί.

Υιοθετώντας αυτή την καινοτόμο παραγωγή συσκευασιών, η ΚΕΑΝ καταφέρνει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα, με αποτέλεσμα να μένει πιστή στην υπόσχεσή της στην ελαχιστοποίηση της βιομηχανικής επιβάρυνσης που μπορεί να έχει στο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, με την εισαγωγή των νέων συσκευασιών Tetra Pak στην αγορά, η εταιρεία δίνει το κίνητρο στον καταναλωτή να αξιοποιήσει το γεγονός ότι οι συσκευασίες αποτελούνται από υλικά που ανακυκλώνονται συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο στη μείωση απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος.


O κ. Μάρλο Ευριπίδου, Marketing Manager του Ομίλου ΚΕΑΝ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε να δημιουργήσουμε συσκευασίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και συνάμα απολύτως λειτουργικές. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εταιρεία μας, μιας και το όραμά μας ως Όμιλος είναι η σταδιακή ελαχιστοποίηση μέχρι την εξάλειψη του βιομηχανικού μας αποτυπώματος. Αναδιαμορφώνοντας ουσιαστικά τον τρόπο παραγωγής των συσκευασιών, βάζουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι για την επίλυση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και για ένα περιβάλλον το οποίο είναι απαλλαγμένο από τοξικές ουσίες».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top