ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλος ανταγωνισμός των τραπεζών: Ρίχνουν τα επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια - Δείτε τι δίνουν

Μεγάλος ανταγωνισμός των τραπεζών: Ρίχνουν τα επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια  - Δείτε τι δίνουν

Ξαναρχίζει ο ανταγωνισμός στα στεγαστικά δάνεια από τα πιστωτικά ιδρύματα με ελκυστικό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος»στο χαμηλότερο ιστορικό επίπεδο βρίσκεται η ζήτηση για νέα δάνεια, αφού η οικονομική κρίση έφερε μαζί της και την απώλεια εισοδημάτων, την περικοπή μισθών, αλλά και την αύξηση της ανεργίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, τα στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν κατά 2,3% τον Μάρτιο του 2015 σε ετήσια βάση στα €11,6 δισ.

Τα πιστωτικά ιδρύματα προσπαθούν τώρα με ελκυστικά επιτόκια μεταξύ 3% και 3,5% και με μακρά περίοδο αποπληρωμής μέχρι και 40 χρόνια να τονώσουν τη ζήτηση και να δώσουν ανάσες στον τομέα ανάπτυξης γης.

Η μειωμένη ζήτηση για δάνεια σημειώνεται την ίδια στιγμή που τα υφιστάμενα δάνεια παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα αποπληρωμής, επιβαρύνοντας τους τραπεζικούς ισολογισμούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι τράπεζες εφαρμόζουν αυστηρά τα κριτήρια αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας για τη χορήγηση δανείων στη στεγαστική πίστη και δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην ιδία συμμετοχή που πελατών, που θα πρέπει να φθάνει τουλάχιστον το 30%.

Επίσης, οι τράπεζες δίνουν μεγάλη σημασία στη συνολική σχέση που διατηρούν με έναν πελάτη και  προτιμούν να χορηγούν δάνεια σε πελάτες που διατηρούν μακροχρόνια και συνεπή πελατειακή σχέση μαζί τους, διατηρούν για παράδειγμα μισθοδοτικό λογαριασμό, έχουν καταθέσεις.

Τα πιστωτικά ιδρύματα προσπαθούν να βγάλουν τη στεγαστική πίστη από τον αναπνευστήρα προσφέροντας νέα προϊόντα.

Η Ελληνική Τράπεζα με καταχωρήσεις στον Τύπο διαφημίζει στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο (ΣΕΠΕ) 3,06%. Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της, η σύναψη δανείου γίνεται χωρίς έξοδα, υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι 40 χρόνια και πρέπει να υπάρξει προκαταβολή του 30%.

Η Τράπεζα Κύπρου που υπολογίζεται ότι ελέγχει πλέον το 40% της αγοράς, προσφέρει διάφορους τύπους στεγαστικών δανείων. Με βάση τις χρεώσεις επιτοκίων που έχει αναρτημένες στην ιστοσελίδα το Συνολικό Ετήσιο Πραγματικό Επιτόκιο (ΣΕΠΕ) ανάλογα με τον τύπο δανείου είναι από 3,30% έως 3,47% και υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι 30 χρόνια. Επίσης σε περίπτωση τύχει κάτι απρόοπτο στον πελάτη υπάρχει η δυνατότητα αναβολής πληρωμής της δόσης μέχρι και 2 φορές το χρόνο και συνολικά 24 φορές κατά τη διάρκεια του δανείου σας.

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα προσφέρει στεγαστικό δάνειο και μέγιστο ποσό χρηματοδότησης €300.000 και διάρκεια αποπληρωμής μέχρι 35 χρόνια. Η χρηματοδότηση  για ιδιοκατοίκηση με τη συνεισφορά του πελάτη μεγαλύτερη από 40% έχει και επιτόκιο (ΣΕΠΕ) 3,07% και για συνεισφορά από 25% έως 40% το ΣΕΠΕ είναι 3,38%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top