ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλανός: Το θέμα της Αμμοχώστου είναι ανάμεσα σε εκείνα που συζητούνται

Γαλανός: Το θέμα της Αμμοχώστου είναι ανάμεσα σε εκείνα που συζητούνται

Το θέμα της Αμμοχώστου είναι ανάμεσα στα θέματα που συζητούνται, ανέφερε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης Αλέξης Γαλανός, ο οποίος μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος κατατόπισε τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για το θέμα της Αμμοχώστου και των διαφόρων ζυμώσεων που γίνονται όσον αφορά τα ΜΟΕ.

Εμείς, ανέφερε, “εκφράσαμε τις απόψεις μας, όσον αφορά τη δεύτερη Συμφωνία Κορυφής, την παράγραφο για την Αμμόχωστο, και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι ότι υπάρχει ένα πολύ καλύτερο κλίμα όσον αφορά τις συνομιλίες, αλλά βεβαίως αναμένουμε στην πράξη το τι θα γίνει και πώς θα προχωρήσουμε”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε ότι το θέμα της Αμμοχώστου βρίσκεται μέσα στα γενικότερα μέτρα που συζητούνται και σε διάφορα στάδια όσον αφορά την Αμμόχωστο, ενώ είπε ότι το θέμα της εισόδου εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ στην πόλη είναι κάτι που συζητείται και βρίσκεται πιθανόν στα σκαριά.

“Αντιλαμβάνεστε ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια μέρα. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι ότι το θέμα της Αμμοχώστου βρίσκεται σε σωστό σημείο. Όμως, θέλω να τονίσω ακόμη μια φορά πως πέραν του θέματος της Αμμοχώστου εμάς μας ενδιαφέρει η λύση του Κυπριακού, μας ενδιαφέρει η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, μας ενδιαφέρει να δημιουργηθούν συνθήκες ειρήνης σε αυτό τον τόπο και συνθήκες όπου μπορεί να υπάρξει προκοπή για τα παιδιά μας τα οποία χάνονται” είπε.

Κατά συνέπεια, συνέχισε, το θέμα της Αμμοχώστου αποτελεί εργαλείο για περαιτέρω προώθηση του Κυπριακού.

“Και αυτό είναι και σε απάντηση κάποιων οι οποίοι μιλούν περί Αμμοχώστου περί δουρείων ίππων και τα παρόμοια. Τουναντίον αν σήμερα το Κυπριακό στα διεθνή σώματα είναι ζωντανό είναι γιατί υπάρχει αυτή η πόλη φάντασμα – και λυπούμαι που χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη φάντασμα – η οποία συγκινεί το παγκόσμιο. Κατά συνέπεια η Αμμόχωστος είναι μπροστά στον αγώνα της Κύπρου για να επιστρέψουμε. Και είναι σε αυτό το πλαίσιο που αντιμετωπίζουμε το θέμα επιστροφής”, είπε ο Δήμαρχος.

Πρόσθεσε ότι “υπάρχει βέβαια το ανθρωπιστικό θέμα της Αμμοχώστου και θέλω να υπενθυμίσω σε κάποιους ότι υπάρχουν ψηφίσματα του ΣΑ, τα μόνα ψηφίσματα του ΣΑ τα οποία μιλούν για την προτεραιότητα της Αμμοχώστου. Κατά συνέπεια να σταματήσει αυτός ο αρνητισμός διότι το μόνο που εξυπηρετεί είναι να διαιρεί το λαό μας και να ενθαρρύνει την τουρκική αδιαλλαξία εκεί που υπάρχει”.

Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ανέφερε στη συνάντηση ότι το θέμα της Αμμοχώστου είναι ανάμεσα στα μέτρα που συζητούνται, είπε `ναι ο Πρόεδρος μας είπε ότι δεν έχει εξαφανιστεί, όπως παρουσιάζεται το θέμα της Αμμοχώστου και ότι το θέμα της Αμμοχώστου συζητείται`.

Τα ΜΟΕ, είπε, δεν είναι θέματα τα οποία αύριο θα αποφασιστούν αλλά θα αποφασιστούν σταδιακά και το ένα θα βοηθά το άλλο.

“Όμως τα ΜΟΕ είναι εκεί για να τροφοδοτούν το κλίμα στα ουσιαστικά θέματα του Κυπριακού διότι το Κυπριακό δεν είναι τα ΜΟΕ. Τα ΜΟΕ είναι για να δημιουργήσουν κλίμα νοουμένου ότι υπάρχει πολιτική βούληση, όχι μόνον από τον κ. Ακιντζί – που εγώ πιστεύω υπάρχει – αλλά και από πλευράς Τουρκίας, Και το μεγάλο ερωτηματικό είναι τελικά μετά από τις εκλογές στην Τουρκία πώς προχωρούμε” κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Mονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή οι δυο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Mονής Αββακούμ – Δείτε βίντεο

Στην Αρχιεπισκοπή μετέβησαν το πρωί της Πέμπτης 09 Μαΐου, οι δυο εν αργία αρχιμανδρίτες, της Μονής Αββακούμ, με την συνοδεία των δικηγόρων τους, με σκοπό να παραδώσουν υπόμνημα στον γραμματέα της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής, με 11 βασικούς λόγους για τους οποίους η όλη διαδικασία είναι παράτυπη και παράνομη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top