ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Υπάρχει παράθυρο ελπίδας στο Κυπριακό

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Υπάρχει παράθυρο ελπίδας στο Κυπριακό

Με την έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων την περασμένη Παρασκευή “υπάρχει παράθυρο ελπίδας και δεν δικαιούται κανένας να το αγνοεί αλλά την ίδια στιγμή να μην θεωρήσουμε ότι το κυπριακό είναι ήδη λυμένο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου.

“Ο δρόμος είναι δύσκολος, θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια όμως οφείλουμε να στηρίξουμε και εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και υπάρχει ένα καλό κλίμα”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την επίσκεψή του στο Κυπριακό Αρχαιολογικό Μουσείο ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “θέλω να είμαι αντικειμενικός αλλά και προσγειωμένος, ο δρόμος είναι δύσκολος και συνειδητά θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια γιατί θεωρούμε πως υπάρχει ευκαιρία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε από το χέρι μας για να επανενώσουμε τον τόπο μας”.

“Χρειάζεται ένας πραγματισμός χωρίς υπερβολές ούτε επειδή εκλέγηκε ο Μουσταφά Ακιντζί είναι λυμένο το Κυπριακό ούτε από την άλλη πλευρά, τι Ερογλου, τι Ακιντζί, τι Ντενκτάς, τίποτα δεν αλλάζει όποιος κι αν είναι ηγέτης τ/κ κοινότητας δεν θα λυθεί ποτέ”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε ότι “υπερβολές είτε προς την μια είτε προς την άλλη πλευρά δεν βοηθούν, υπάρχουν οι μειοδότες, έτοιμοι να αποδεχθούν τα πάντα και οι απορριπτικοί που δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούν την όποια λύση”.

“Θεωρώ ότι είναι η πιο σωστή προσέγγιση να ξεκινήσουμε με Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, χαμηλής πολιτικής πριν μπούμε σε πιο βαθιά νερά γιατί και ο αθλητής πριν κάνει την τελική κούρσα πρέπει να κάνει την σωστή προετοιμασία και προθέρμανση είμαστε στο στάδιο της προθέρμανσης”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για διαγραφή στελέχους του κόμματος εξαιτίας της υπόθεση της Δρομολαξιάς, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι “ο κανόνας δεν θα έχει ούτε αυτή την εξαίρεση, έχουμε ένα κανόνα στον ΔΗΣΥ να μην σχολιάσουμε αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τα εσωτερικά ενός κόμματος ούτε αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την πολιτική που ένα κόμμα ακολουθεί”.

Ανέφερε πως “ δεν σχολιάσαμε την απόφαση της ΕΔΕΚ να αποκηρύξει την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία δεν θα σχολιάσουμε τότε την απόφαση του ΑΚΕΛ που είναι εσωτερική απόφαση”.

Απαντώντας σε ερώτηση ότι το ΑΚΕΛ μιλά για σκευωρία εναντίον του και για άδικη κράτηση στην φυλακή στελέχους του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι “υπάρχει εν εξελίξει η υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης, του Εφετείου, και θα δείξουμε για ακόμα μια φορά σεβασμό στις διαδικασίες της δικαιοσύνης”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top