ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλικιώτης: Αναμένουμε ενεργό στήριξη από ΕΕ για λύση του Κυπριακού

Συλικιώτης: Αναμένουμε ενεργό στήριξη από ΕΕ για λύση του Κυπριακού

Η ΕΕ θα πρέπει να ασκήσει την επιρροή της στην `Αγκυρα ώστε να συμβάλει επιτέλους ουσιαστικά και εποικοδομητικά στη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης, σε παρέμβαση χθες βράδυ στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Ο κ. Συλικιώτης ζήτησε να τοποθετηθεί στα τρέχοντα ζητήματα της Ολομέλειας, με αφορμή και την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Σημείωσε ότι πρέπει να αρθεί η τουρκική αδιαλλαξία και η προκλητική άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής είπε ότι αναμένουμε ενεργό στήριξη από την ΕΕ στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου στη βάση λύσης Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας.

Λύσης, πρόσθεσε, που να σέβεται το διεθνές δίκαιο, να διασφαλίζει το αδιαίρετο της πατρίδας και του λαού μας, να αποστρατικοποιεί την Κύπρο, να τερματίζει το αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυήσεων και να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων.

Ο κ. Συλικιώτης τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, του διεθνούς δικαίου και του συμφωνημένου πλαισίου και εξέφρασε την ελπίδα αυτή τη φορά να υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στις επιτευχθείσες συγκλίσεις μεταξύ Χριστόφια- Ταλάτ, τόνισε πως συνιστούν ένα σημαντικό κεκτημένο, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top