ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώσεις για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα κάνει αύριο ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Ανακοινώσεις για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα κάνει αύριο ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Ανακοινώσεις που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους εργασιακούς τομείς, αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε σήμερα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η νέα έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφεται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας καθιστά αναγκαία την υιοθέτηση ενός νέου φάσματος μέτρων επιδημιολογικής προστασίας.

«Αναγκαία καθίσταται και η μετάβαση στην τρίτη φάση της εμβολιαστικής στρατηγικής μας. Έτσι, μέχρι αύριο o Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας», σημείωσε η κ. Πελώνη.

Όπως ανέφερε η ίδια, «μια νέα έξαρση της πανδημίας εκδηλώνεται σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας ανάμεσα στις οποίες η Αττική, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στους νέους». Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 34 ετών, ενώ ο κύριος όγκος εντοπίζεται στις ηλικίες 15 έως 24 ετών. Σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά σε νέους 15 έως 19 ετών, διευκρίνισε η ίδια.

«Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα σημειώνεται ότι το 70% των στελεχών εντοπίστηκαν σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 40 ετών. Από το σύνολο των κρουσμάτων με την νέα μετάλλαξη χρειάστηκε να νοσηλευτεί το 13%, εκ των οποίων κανένας δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος», συνέχισε η κ. Πελώνη.

Επιμένοντας στη σημασία του εμβολιασμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, όπου έχει ήδη επικρατήσει η μετάλλαξη «Δέλτα», δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι προστατεύονται και σπάνια νοσούν βαριά ή χρειάζονται νοσηλεία.

Αναφερόμενη στην πρόοδο των εμβολιασμών στην Ελλάδα, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «ήδη, οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 9.230.000, με περισσότερους από 5.240.000 πολίτες να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και πάνω από 4.250.000 να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Μάλιστα, το 70% των πολιτών 60 ετών και άνω είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι», επεσήμανε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top