ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τα δύο σενάρια των νέων μέτρων - Με κομμένη την ανάσα και το βλέμμα στις νοσηλείες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τα δύο σενάρια των νέων μέτρων - Με κομμένη την ανάσα και το βλέμμα στις νοσηλείες

Μερική πτώση παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή (Παρασκευή 23/7) ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά τα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά, όμως αυτό από μόνο του μόνο καθησυχαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Όπως παρατηρήσαμε και τις προηγούμενες ημέρες ο αριθμός των εισροών σε νοσηλευτήρια αυξάνεται γεωμετρικά, με τις καθημερινές εισαγωγές να συνεχίζουν να είναι περισσότερες από τα εξιτήρια τα οποία δίνονται. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο αριθμός νοσηλευόμενων από Covid-19 να έχει φτάσει τους 254, εκ των οποίων οι 64 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση ή συνθήκες ΜΑΦ.

Με τον κίνδυνο να ακουστούμε γραφικοί, θα μπορούσαμε να πούμε πως το Σαββατοκύριακο που διάγουμε είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για τις επερχόμενες αποφάσεις.

Ο νέος Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναμένει να σχηματίσει μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα προτού προβεί σε λήψη αποφάσεων με την πορεία του ιού να καθορίζει τις εξελίξεις. Συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα (26/7) ο υπουργός, θα έχει έκτακτη σύσκεψη με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα με σκοπό να συζητηθούν ενδεχόμενα νέα μέτρα κατά της καταπολέμησης της διασποράς.

Με τα περιθώρια να στενεύουν τα σενάρια που τίθενται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι και συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες είναι δύο. Το αισιόδοξο σενάριο αφορά την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης αφού αν η κατάσταση συνεχιστεί στο χθεσινό μοτίβο, μαζί με την μείωση των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα αρχίσει να παρατηρείται μια ισορροπία ανάμεσα στις εισαγωγές σε νοσηλευτήρια σε σχέση με τα εξιτήρια.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα πιο πάνω δεν αναμένεται να υπάρξει ιδιαίτερη αυστηροποίηση αφού το σύστημα υγείας θα ξεκινήσει να αποφορτίζεται.

Το δεύτερο και φυσικά απευκταίο σενάριο αφορά τη συνέχεια της γεωμετρικής αύξησης των νοσηλευόμενων, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει ασύμμετρες πιέσεις και μεγαλύτερη έξαρση. Εάν το ‘κακό’ σενάριο επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται η άμεση λήψη αυστηρότερων μέτρων και περιορισμών αφού το μαξιλαράκι ασφαλείας θα έχει πάει… περίπατο με την επαναφορά αυστηρότερων μέτρων να αποτελεί μονόδρομο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top