ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περδίκης: Τα ΜΟΕ να μην εμπεδώνουν συνθήκες κατοχής και διαχωρισμού

Περδίκης: Τα ΜΟΕ να μην εμπεδώνουν συνθήκες κατοχής και διαχωρισμού

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) πρέπει να μπουν σε ένα γενικό πλαίσιο που να στηρίζεται σε κάποιες αρχές, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Μια απαραβίαστη αρχή, είπε, είναι να τα ΜΟΕ να προωθούν την επίλυση του Κυπριακού, να είναι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και να μην εμπεδώνουν συνθήκες κατοχής και διαχωρισμού.

«Σε αυτό το πλαίσιο εμείς βλέπουμε θετικά τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, την κατάργηση στρατιωτικών περιοχών αλλά από την άλλη θα πρέπει να υπάρξουν και τέτοιοι κανονισμοί στα οδοφράγματα ώστε να σταματήσει το λαθρεμπόριο και η διοχέτευση επικίνδυνων περιοχών από τις κατεχόμενες περιοχές», ανέφερε.

Το Κίνημα, είπε, έχει καταθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πλαίσιο με σημαντικά ΜΟΕ, ιδιαίτερα στον τομέα του περιβάλλοντος, τα οποία αναμένεται να αξιοποιηθούν τόσο από το πλαίσιο που ετοιμάζεται από τους δύο διαπραγματευτές όσο και στο πλαίσιο της λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών.

Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας

Ο κ. Περδίκης είπε επίσης ότι το Κίνημα Οικολόγων αναμένει ότι η Κυβέρνηση θα κάνει το σωστό βήμα για να μειωθεί το συνολικό ποσό του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας.

«Δυστυχώς στο θέμα αυτό υπάρχει ακόμα ένα ζοφερό τοπίο. Ακούμε διάφορες δηλώσεις, ότι ακούσαμε από τον Υπουργό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα μειωθεί το συνολικό ποσό», ανέφερε ο κ. Περδίκης, εκφράζοντας φόβους ότι θα υπάρξει προσπάθεια να μετακυλισθεί το βάρος του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας από τους μεγαλοϊδιοκτήτες προς τους μικρότερους ιδιοκτήτες, καταργώντας τις κλίμακες ή καταργώντας το αφορολόγητο ποσό.

Απηύθυνε έκκληση προς την Κυβέρνηση να φέρει το συντομότερο τη νομοθεσία στη Βουλή και να είναι η φορολόγηση δίκαιη, χαμηλότερη με αξιοκρατικά κριτήρια και να στρέφεται πραγματικά προς αυτούς που μπορούν και έχουν να πληρώσουν.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top