Ελένη Θεοχάρους «Φοβάμαι ότι αυτό που συζητούν στο κυπριακό είναι μία διακρατική συμφωνία»

Ελένη Θεοχάρους «Φοβάμαι ότι αυτό που συζητούν στο κυπριακό είναι μία διακρατική συμφωνία»

Τις ανησυχίες της ότι «αυτό που συζητείται στις νέες διαπραγματεύσεις για επίλυση του κυπριακό δεν είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», εξέφρασε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Web Tv Radio «Πρώτη Ενημέρωση» , η κυρία Θεοχάρους, είπε, ότι «έχω ακράδαντα την πεποίθηση ότι αυτό που συζητιέται δεν είναι καν η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία,  αλλά μία διακρατική συμφωνία.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να περιμένω μια απολογία από την Κυβέρνηση» Δικαιωμένη η Θεοχάρους

Η ευρωβουλευτής  αποκάλυψε επίσης ότι ζήτησε  από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ το επίμαχο έγγραφο, που κατατέθηκε πέρυσι στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ  - Τουρκίας, με την αναφορά «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία», όρος που τελικά, όπως ανακοινώθηκε προχθές, αφαιρέθηκε φέτος.  

«Γιατί», όπως εξήγησε «παρόλο που έγινε αυτό -  και καλώς ανακοινώθηκε διθυραμβικά,  από την κυπριακή κυβέρνηση  - είναι το αυτονόητο,  πως  δεν θα μπορούσε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ισότιμο μέλος με τα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, να αποδεχθεί να κυκλοφορούν έγγραφα στην ΕΕ, με τα οποία να χαρακτηρίζεται ως «εκλιπούσα Δημοκρατία».

Η κυρία Θεοχάρους είπε ότι χαίρεται με την αφαίρεση του χαρακτηρισμού. Εξέφρασε δε τις φοβίες της ότι από αυτό το έγγραφο προκύπτουν κάποια άλλα στοιχεία και διερωτήθηκε γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα.

Παρακολουθήστε τι δήλωσε η Ελένη Θεοχάρους: 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.