Δρ. Αναστασιάδης: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο για παιδιά 12–15 ετών, δεν μας φοβίζουν οι απειλές

Δρ. Αναστασιάδης: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο για παιδιά 12–15 ετών, δεν μας φοβίζουν οι απειλές

Τη βεβαιότητα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και για τα παιδιά 12 – 15 ετών, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, Μιχάλης Αναστασιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι απειλές που εξαπολύονται τα τελευταία 24ωρα εναντίον μελών της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, λόγω της απόφασής τους να συστήσουν στους γονείς τον εμβολιασμό παιδιών 12 ετών και άνω, δεν τους φοβίζουν ούτε τους τρομοκρατούν.


Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών παιδιών 12-15 ετών από σήμερα, ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου χαιρέτισε το μέτρο που λήφθηκε από την κυβέρνηση, κατόπιν συστάσεων της Παιδιατρικής Εταιρείας και κάλεσε τους γονείς όπως δηλώσουν τα παιδιά τους για εμβολιασμό.

«Κατανοητές οι επιφυλάξεις»

Κληθείς να σχολιάσεις τις επιφυλάξεις των γονιών για το συγκεκριμένο εμβόλιο, ο Δρ. Αναστασιάδης ανέφερε πως «είναι κατανοητές οι επιφυλάξεις και οι όποιες ανησυχίες εκφράζονται», για να ξεκαθαρίσει, ωστόσο, ότι η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου «μελέτησε υπεύθυνα όλα τα στοιχεία» πριν τις συστάσεις της.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το μέτρο που έχουν συστήσει στην κυβέρνηση «προϋποθέτει τη χορήγηση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, το οποίο θα συντελέσει στην ταχύτερη αναχαίτιση της πανδημίας».

«Θλιβερό γεγονός οι απειλές που μας έχει προκαλέσει αποτροπιασμό»

Ερωτηθείς σχετικά με τις απειλές, που εξαπολύονται τα τελευταία 24ωρα εναντίον μελών της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, ο Δρ. Αναστασιάδης είπε πως «είναι ένα θλιβερό γεγονός, το οποίο μας έχει προκαλέσει αποτροπιασμό».

«Από την άλλη», πρόσθεσε, «ούτε μας φοβίζει ούτε μας τρομοκρατεί».

Σημείωσε πως οι παιδίατροι επιτελούν το επιστημονικό τους καθήκον και δεν θεωρούν ότι «σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία τέτοιες ακραίες και απαράδεκτες ενέργειες έχουν την οποιαδήποτε θέση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE