ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Βάζουν στη γωνία τους ανεμβολίαστους - Έντονη ανησυχία για όσους… ‘παίζουν πελλό’

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Βάζουν στη γωνία τους ανεμβολίαστους - Έντονη ανησυχία για όσους… ‘παίζουν πελλό’

Όπως ήταν άλλωστε φυσιολογικό ο αριθμός των ημερήσιων περιστατικών μειώθηκε αφού αισθητά μειώθηκε και ο αριθμός των τεστ αντιγόνου και PCR που πραγματοποιήθηκε κατά τη χθεσινή μέρα (Κυριακή, 1η Αυγούστου).

Μάλιστα πρόκειται για μία ιστορική μέρα αφού έγινε η απαρχή της παύσης του προγράμματος δωρεάν δειγματοληψίας από το Υπουργείο Υγείας που μετά από Κυβερνητική απόφαση εξαίρεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από το πλάνο.

Το αντί-κίνητρο αυτό φαίνεται να λειτουργεί σαν άλλος ένας μοχλός πίεσης από πλευράς της Πολιτείας προς τα άτομα που αποφάσισαν να απέχουν του εμβολιαστικού προγράμματος, αφού πλέον καλούνται ανά 72 ώρες να πληρώνουν για τεστ από την τσέπη τους ούτως ώστε να μπορούν να διακινούνται ελεύθερα.

Η αναγκαστική προσκόμιση Safepass στην συντριπτική πλειοψηφία των χώρων ‘σφίγγει τη θηλιά’ αφού όποιος (για τον Α ή Β λόγο) απέχει του προγράμματος εμβολιασμού θα πρέπει να βάζει το χέρι στην τσέπη ακόμη και για να μεταβεί στη δουλειά του. Μάλιστα η απόφαση για εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών και η ταυτόχρονη εξαγγελία για επίδειξη Safepass από τις ηλικίες 12 ετών και άνω φαίνεται να αποτελεί άλλο ένα μοχλό πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρά την -πλασματική- μείωση των κρουσμάτων ο βαθμός θετικότητας αυξήθηκε και το Νοσοκομείο Αναφοράς δέχεται ήδη ασύμμετρες πιέσεις έχοντας φτάσει το 100% της πληρότητας του γεγονός που αυξάνει την ανησυχία αφού έχει υπερτονιστεί πως απώτερος σκοπός είναι η διαφύλαξη του συστήματος υγείας. Ήδη την πρώτη μέρα παύσης του δωρεάν προγράμματος, οι αριθμοί όσων έσπευσαν να εξεταστούν μειώθηκαν δραματικά.

Αυτό που ίσως προκαλεί την εντονότερη ανησυχία στις τάξεις Υπουργείου Υγείας και επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας είναι η πεποίθηση πως δεν είναι λίγοι αυτοί που θα αποφύγουν -είτε λόγω οικονομικού αντίκτυπου, είτε λόγω αντίδρασης- να προβούν σε τακτικό έλεγχο με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί νέα έξαρση στην κοινότητα. Και όλα αυτά τη στιγμή που διασαφηνίζεται πως το φθινόπωρο η επιδημιολογική εικόνα θα είναι σαφώς πιο επιβαρυμένη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top