Ο Μπάιντεν θα υποδεχτεί τα φέρετρα με τα λείψανα των Αμερικανών στρατιωτών από την Καμπούλ

Ο Μπάιντεν θα υποδεχτεί τα φέρετρα με τα λείψανα των Αμερικανών στρατιωτών από την Καμπούλ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την Αεροπορική Βάση Ντόβερ για να αποτίσει φόρο τιμής προς τους Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα.


Από την επίθεση ενός καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη σκοτώθηκαν πολλές δεκάδες Αφγανοί και 13 Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να υποδεχτεί τα φέρετρα με τα λείψανα των αμερικανικών στρατιωτών, τα οποία θα επιστραφούν με αεροπλάνο στην πατρίδα τους, τις ΗΠΑ. Παρούσες αναμένεται να είναι και οι οικογένειες των θυμάτων.

Η επίθεση της Πέμπτης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ISIS-K, το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, ήταν η πιο αιματηρή για τις αμερικανικές δυνάμεις που υπηρετούν στο Αφγανιστάν την τελευταία δεκαετία. Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη του αεροδρομίου όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη χώρα.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για την εξωτερική πολιτική του Αμερικανού Προέδρου από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Χθες ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο ενόπλους του ISIS-K με επίθεση drone στο Αφγανιστάν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE