ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη στην Καμπούλ: Πληροφορίες για ένα νεκρό παιδί - Αναφορές για πλήγμα με ρουκέτα σε σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο

Έκρηξη στην Καμπούλ: Πληροφορίες  για ένα νεκρό παιδί - Αναφορές για πλήγμα με ρουκέτα σε σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο

Πληροφορίες για ένα νεκρό παιδί - H έκρηξη έρχεται τρεις ημέρες μετά την πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση του Iσλαμικού Κράτους - Το αεροδρόμιο της Καμπούλ δεν επλήγη από τη σημερινή έκρηξη.

Νέα έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. H σημερινή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μπορεί να ήταν επίθεση με ρουκέτα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν.

Ο ίδιος δήλωσε στο BBC ότι η νέα έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε από πύραυλο που έπληξε ένα σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο δεν χτυπήθηκε άμεσα, πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αφγανικής αστυνομίας, η έκρηξη σημειώθηκε σε γειτονιά βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καμπούλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα παιδί έχασε τη ζωή του.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μαύρο σύννεφο καπνού πάνω από τα κτίρια της περιοχής.

 

Άνδρας ασφαλείας της προηγούμενης αφγανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «ένας πύραυλος έπληξε ένα σπίτι».

 

 

Σύμφωνα και με το πρακτορείο Sputnik πρόκειται για επίθεση με ρουκέτες που χτύπησαν σπίτι.

H έκρηξη έρχεται τρεις ημέρες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση του Iσλαμικού Κράτους κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σκοτώνοντας περισσότερους από 170 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτών, γράφει το δίκτυο «Αλ Αραμπίγια». Περνώντας στην αντεπίθεση, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν επίθεση με drone σκοτώνοντας, όπως ισχυρίζονται, δύο κορυφαία μέλη του Iσλαμικού Κράτους.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις που είναι πιθανό να συντελεστούν, ενώ διαμηνύουν σε κάθε τόνο πως η απομάκρυνση των πολιτών θα γίνει μέχρι το τελευταίο λεπτό , δηλαδή την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου που έχουν θέσει ως τελεσίγραφο οι Ταλιμπάν. Οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, τον προειδοποίησαν ότι οι επόμενες λίγες ημέρες που απομένουν της αποστολής απεγκλωβισμού από το Αφγανιστάν θα είναι οι πιο επικίνδυνες μέχρι σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top