ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τρεις επιχειρήσεις στην Ινδία ανάμεσα στις καλύτερες μικρές επιχειρήσεις του κόσμου

Τρεις επιχειρήσεις στην Ινδία ανάμεσα στις καλύτερες μικρές επιχειρήσεις του κόσμου

Οι Edible Routes Private Limited, Oorja Development Solutions India και Taru Naturals, τρεις επιχειρήσεις στην Ινδία, περιλαμβάνονται στη λίστα των νικητών του διαγωνισμού των Ηνωμένων Εθνών για τις Καλύτερες Μικρές Επιχειρήσεις (Best Small Businesses) στον κόσμο, με έπαθλο $100,000.

Στη λίστα των νικητών περιλαμβάνονται συνολικά πενήντα μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί ως οι Καλύτερες Μικρές Επιχειρήσεις, στην κατηγορία Καλό Φαγητό για Όλους, όπως ανακοινώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Συστημάτων Τροφίμων του ΟΗΕ. Έχοντας επιλεγεί από 2,000 αιτήσεις από 135 χώρες, οι πενήντα νικητές, που θα μοιραστούν το χρηματικό έπαθλο, παρουσίασαν ενδιαφέρουσες, καινοτόμες και δραστικές λύσεις για καλύτερη πρόσβαση σε υγιεινό φαγητό.

«Οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι αφανείς ήρωες του συστήματος τροφίμων, αφού κατά τη διάρκεια της πανδημίας διαχειρίζονταν τουλάχιστο τις μισές οικονομίες τροφίμων και κατάφεραν να παρέχουν αδιάκοπα φαγητό στον κόσμο» ανάφερε ο Dr. Agnes Kalibata, ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Σύνοδο Κορυφής των Συστημάτων Τροφίμων το 2021. «Θα πρέπει να κατανοήσουμε τις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι και να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουν η ραχοκοκαλιά των προσπαθειών μας για τη βελτίωση του φαγητού του μέλλοντος.»

Η εταιρεία Edible Routes, ιδρύθηκε από τον Kapil Mandawewala, για να παρέχει στους καταναλωτές εύκολη πρόσβαση σε φρέσκα αγροτικά προϊόντα φυσικής και τοπικής καλλιέργειας. Το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας προνοεί τις κατανομές αγροτικών εκμεταλλεύσεων στους κατοίκους των πόλεων, σε απόσταση μιας ώρας, με δυνατότητα σίτισης 220 οικογενειών.

Η εταιρεία ανάφερε πως τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα διδάσκουν τους ανθρώπους να καλλιεργούν οι ίδιοι το φαγητό τους. «Με την ταχεία αστικοποίηση, όραμα μας είναι η βέλτιστη χρήση των αστικών χώρων για την παραγωγή φρέσκων αγροτικών τροφίμων», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Η Oorja, δραστηριοποιείται στον τομέα του farming-as-a-service (FaaS), προσφέροντας λύσεις στο κομμάτι της βιώσιμης καλλιέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας. Χρηματοδοτεί, εγκαθιστά και συντηρεί συστήματα ηλιακής ενέργειας για γεωργική χρήση και προσφέρει οικονομικές και αξιόπιστες υπηρεσίες άρδευσης, άλεσης και ψύξης στους αγρότες, για να μπορούν να μεταβούν από το diesel σε ηλιακή ενέργεια.

Η εταιρεία Oorja ιδρύθηκε και διευθύνεται από τους Amit Saraogi και Dr. Clementine Chambon, με μια ομάδα 18 ατόμων από την Ινδία και μέχρι στιγμής έχουν υλοποιήσει 24 ηλιακά έργα για 2,000 δικαιούχους, εξοικονομώντας 30 τόνους CO2.

Η εταιρεία TARU Naturals and Organics, ιδρύθηκε από τον Ruchi Jain, μια λαϊκή κίνηση με 10,000 μικρής κλίμακας αγρότες από όλη την Ινδία, και αποτελεί ένα εμπορικό δίκτυο για την αγορά υγιεινών, αγνών και βιολογικών προϊόντων.

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, γίνεται προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης του οικοσυστήματος για αγροτικά προϊόντα, με στόχο τη διασφάλιση της βιώσιμης αγροτικής ζωής και τον διπλασιασμό των εσόδων των αγροτών.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανάφεραν πως κάθε νικητής έχει επιλεγεί με βάση το πως η εταιρεία προσφέρει σε υγιεινά, βιώσιμα και δίκαια τρόφιμα για τις κοινότητες που υπηρετούν, το όραμά τους για το μέλλον και το πόσο καλά επικοινωνούν προς τα έξω τον θετικό αντίκτυπο που έχουν οι επιχειρήσεις τους.

Οι μισοί νικητές είναι νέοι, και εξ’ αυτών σχεδόν οι μισές είναι γυναίκες. Οι νικητές είναι από 42 χώρες.

«Αυτές οι επιχειρήσεις τροφίμων είναι επαναστατικές. Λειτουργούν στις πιο δύσκολες αγορές, έχοντας αντίκτυπο σε αγροτικές περιοχές όπου υπάρχει πείνα και φτώχια» ανάφερε ο Cherrie Atiliano, πρωταθλητής Food Systems και ιδρυτής της αγρο-επιχείρησης AGREA στις Φιλιππίνες.

«Εκτός αυτού σπάνια τους δίνεται ο λόγος σε διεθνές επίπεδο. Με ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, θετικά κίνητρα και μεγαλύτερη επιρροή, μπορούν να αποφέρουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον.»


Πηγή: Business Standard

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top