ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια με εθνικιστές έξω από το δικαστήριο που γίνεται η δίκη των Τ/κ που ύψωσαν κυπριακή σημαία στα κατεχόμενα

Επεισόδια με εθνικιστές έξω από το δικαστήριο που γίνεται η δίκη των Τ/κ που ύψωσαν κυπριακή σημαία στα κατεχόμενα

Με τη σύλληψη ενός προσώπου έληξαν χθες τα επεισόδια που προσπάθησαν να προκαλέσουν εθνικιστικές που μαζεύτηκαν και πάλι έξω από το “επαρχιακό δικαστήριο” Αμμοχώστου, όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης του ζεύγους των Τ/κ, που πριν δύο χρόνια είχαν υψώσει την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο υποστατικό τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον Τ/κ Τύπο, επρόκειτο για 100 περίπου πρόσωπα, που είχαν ανοίξει μεγάλες σημαίας της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και φώναζαν “Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει” και “”Να σπάσουν το χέρια που απλώνονται στη σημαία”.

Οι συγκεντρωθέντες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό για να επιτεθούν στον Κοράι και την Τσινέλ με αποτέλεσμα ένας “αστυνομικός” να τραυματισθεί και ένας εκ των συγκεντρωθέντων να συλληφθεί, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε αστυνομικό όχημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αφρίκα”, οι συγκεντρωθέντες γιουχάισαν και την ομάδα των Ε/κ που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στο ζεύγος των Τ/κ. Η εφημερίδα σχολιάζει ότι οι “ειρηνευτικές” δυνάμεις της τ/κ κοινότητας παρακολουθούν από μακριά την υστερία λιντσαρίσματος του ζευγαριού, τη στιγμή που τους στηρίζουν οι Ε/κ.

Ο “πρόεδρος” του βακούφικου “εκπαίδευσης και πολιτισμού εστιών οράματος”, Αντέμ Γιούρνταγκιουλ σε δήλωση μετά τα επεισόδια ανέφερε ότι βρέθηκαν εκεί για να αποδείξουν ότι δεν είναι άδικα τα βασανιστήρια που πέρασαν και η ύπαρξη του ψευδοκράτους και έκανε λόγο για επίθεση με “βρώμικο σάλιο” εναντίον του “κράτους” που έγινε με αίμα ηρώων. Ας μην φοβούνται, είπε, και σε αυτούς η “ΤΔΒΚ” που δεν αναγνωρίζουν θα τους δώσει την κατάλληλη τιμωρία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top