ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Dinner For Life – 25 Χρόνια Καραϊσκάκειο Ίδρυμάa

Dinner For Life – 25 Χρόνια Καραϊσκάκειο Ίδρυμάa

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα κλείνει φέτος 25 χρόνια ζωής και προσφοράς και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, στην οικία της κ. Φωτεινής Παπαδοπούλου, το επετειακό φιλανθρωπικό δείπνο «Dinner For Life – 25 Years Anniversary».

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, παρουσία του έντιμου υπουργού κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ενώ τη βραδιά έντυσε μουσικά ο γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Πλούταρχος.
Το παρών έδωσαν υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες αλλά και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.
Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του εξειδικευμένου Κέντρου Παιδικού Καρκίνου του Ιδρύματος... για πολλά παιδικά χαμόγελα!


Λίγα λόγια για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα
Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένα υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και στελεχωμένο με άρτια καταρτισμένο κι έμπειρο προσωπικό, που επιτρέπει την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση λευχαιμίας και άλλων αιματολογικών κακοηθειών.
Αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από το 2000, δίνοντας ευκαιρίες εξεύρεσης δότη σε πάνω από 35 εκατομμύρια δότες. Κύριο μέλημά του η έγκαιρη και αξιόπιστη στήριξη ασθενών με τις προαναφερθείσες παθήσεις και τα τελευταία χρόνια, με άλλες σπάνιες μορφές παιδικού καρκίνου, με κληρονομικά σύνδρομα, με προδιάθεση για καρκίνο και με αυτοάνοσα νοσήματα.
Τα εργαστήριά του είναι διαπιστευμένα σε ένα ευρύτατο φάσμα διαγνωστικών μεθόδων και συμμετέχουν σε δεκάδες προγράμματα εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου. Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα λειτουργεί το μόνο διαπιστευμένο εργαστήριο στην Κύπρο για την αλληλούχιση ολόκληρου του γονιδιώματος, για τη διερεύνηση σπάνιων κληρονομικών νοσημάτων. Στον τομέα της γενετικής, με τη συνεργασία ιατρών και γενετιστών, είχε την ευκαιρία να διερευνήσει τα τελευταία χρόνια και κατ’ επέκταση να βοηθήσει τους θεράποντες ιατρούς να προσφέρουν διάγνωση σε περισσοτέρους από 150 ασθενείς με σπάνιες γενετικές παθήσεις, όπως σύνδρομα με προδιάθεση για καρκίνο, κληρονομική ανοσοανεπάρκεια, δυσμορφικά χαρακτηριστικά, πνευματική καθυστέρηση, αυτοάνοσα νοσήματα και κληρονομική νεφροπάθεια.
Το νεοσύστατο Κέντρο Παιδικού Καρκίνου, το οποίο ιδρύθηκε με τη σθεναρή στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου, του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή», Ροταριανών Ομίλων και της Τράπεζας Αναπτύξεως και σήμερα με την πολύτιμη υποστήριξη της Norway Grants, στοχεύει στην εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των παιδιών με εμπειρία καρκίνου. Είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο με στόχο τη στήριξη της ανάπτυξης της παιδοογκολογίας στην Κύπρο και την προώθηση στοχευμένων θεραπευτικών επιλογών, ώστε να μειώνονται οι παράπλευρες επιπτώσεις των συμβατικών θεραπειών που λαμβάνουν τα παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες μορφές καρκίνου.


Το ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, με ένα ευρύ δίκτυο πολύτιμων συνεργατών, εξελίσσεται συνεχώς, ανεβάζοντας τον πήχη υψηλότερα και μαζί με τους διαχρονικούς χορηγούς, υποστηρικτές και εθελοντές του αγωνίζονται καθημερινά για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top