Δεν τέθηκε θέμα ρατσισμού με τη 12χρονη που κατέβηκε από το λεωφορείο για 70 σεντς – «Η ζεστή χειραψία του οδηγού και της μαθήτριας...»

Δεν τέθηκε θέμα ρατσισμού με τη 12χρονη που κατέβηκε από το λεωφορείο για 70 σεντς – «Η ζεστή χειραψία του οδηγού και της μαθήτριας...»

Λήξαν πρέπει να θεωρείται το θέμα που δημιουργήθηκε όταν 12χρονη μαθήτρια δεν επιβιβάστηκε σε λεωφορείο, αφού δεν είχε 70 σεντς να πληρώσει το κόμιστρο για να μεταβεί στο σχολείο.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του οδηγού και της εμπλεκόμενης μαθήτριας μαζί με την οικογένειά της και η ζεστή χειραψία επιβεβαίωσε το άριστο κλίμα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο υπουργός ανέφερε πως «κατόπιν πρωτοβουλίας μας, συναντήθηκα με τη μαθήτρια, την οικογένεια της, τον οδηγό και εκπροσώπους της εταιρείας διαχείρισης των λεωφορείων μετά το πρόσφατο περιστατικό.

Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν, αφού όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι δεν τέθηκε θέμα ρατσισμού και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε η οποιαδήποτε σκοπιμότητα από πλευράς του οδηγού, για τον οποίο σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που διεξήχθη, στα 26 χρόνια υπηρεσίας του δεν υπήρξε μέχρι τώρα κανένα άλλο παράπονο για την επαγγελματική του συμπεριφορά.

Άκουσα με προσοχή τη μικρή μαθήτρια και την οικογένεια της. Εξ' αφορμής αυτού το περιστατικού διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε η μεταφορά μαθητών σε όλα τα σχολεία της Κύπρου να γίνεται άρτια και εύρυθμα για να αποφευχθεί να μένουν μαθητές εκτός λεωφορείων. Επίσης με μεγάλη χαρά της πρόσφερα τα εισιτήρια για ελεύθερη πρόσβαση στα λεωφορεία όλης της σχολικής χρονιάς.

Με μεγάλο ενδιαφέρον συζητήσαμε με τον οδηγό για τα θέματα που αντιμετωπίζει εκείνος και οι συνάδελφοι του στις μαθητικές διαδρομές, ιδίως τώρα σε συνθήκες πανδημίας. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία να βρεθούν τρόποι επίλυσης των θεμάτων αυτών.

Η ζεστή χειραψία του οδηγού και της μαθήτριας επιβεβαίωσε το άριστο κλίμα της συνάντησης και το θετικό της αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.