ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισαν στα κατεχόμενα τα μαθήματα στα σχολεία, εντοπίστηκαν ήδη τα πρώτα κρούσματα

Άρχισαν στα κατεχόμενα τα μαθήματα στα σχολεία, εντοπίστηκαν ήδη τα πρώτα κρούσματα

Σε 111 δημόσια και 14 ιδιωτικά σχολεία της δημοτικής εκπαίδευσης ακούστηκε σήμερα το πρωί στα κατεχόμενα το πρώτο κουδούνι μετά από μια μακρά περίοδο τηλεκπαίδευσης πέρυσι.

Όπως αναφέρουν τ/κ ΜΜΕ, περίπου 50.000 μαθητές και 5.800 δάσκαλοι είναι ο αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι μισοί περίπου, 24.000, στα δημοτικά που άνοιξαν σήμερα, μετά από 9 μήνες, με αποστάσεις, μάσκες και με πρωτόκολλα.
 
Αύριο αρχίζουν μαθήματα και στη μέση εκπαίδευση μαζί με τα επαγγελματικά – τεχνικά λύκεια.
 
Σημειώνεται ότι στα σχολεία όπου υπάρχει υπερπληθώρα μαθητών, η νέα σχολική χρονιά θα είναι με μικρότερες τάξεις σε αριθμό και τα μαθήματα εκ περιτροπής, αλλά δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες επ’ αυτού.
 
Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχουν 18 δημοτικά σχολεία στα κατεχόμενα με μεγάλο αριθμό τάξεων, έως και 40 μαθητές ανά τμήμα.
 
Οι μαθητές κάτω των 12 ετών στα κατεχόμενα δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, όμως PCR ή rapid τεστ είναι υποχρεωτικά για μαθητές της δευτεροβάθμιας αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς.
 
Τ/κ ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ήδη σε 7 σχολεία εντοπίστηκαν από τους χθεσινούς ελέγχους κρούσματα, όλα στο εκπαιδευτικό και γραμματειακό προσωπικό, οι οποίοι τέθηκαν σε απομόνωση και δεν εμφανίστηκαν σήμερα στα σχολεία. Στο δημοτικό της Βατιλής, αναφέρεται, από τους 20 δασκάλους, εντοπίστηκαν έξι θετικοί καθώς και μία γραμματέας. Στο ίδιο σχολείο άλλοι 4 εκπαιδευτικοί μπήκαν σε απομόνωση γιατί θεωρήθηκαν επαφές των επιβεβαιωμένων περιστατικών.
 
Ο μορφωτικός γραμματέας της συντεχνίας των δασκάλων, KTÖS, Μπουράκ Μαβίς δήλωσε στην Κίπρις ποστασί ότι τα κρούσματα στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν αυξηθεί από την περασμένη Παρασκευή και ζήτησε από το «υπουργείο υγείας» να προχωρήσει σε ευρύ έλεγχο του τοπικού πληθυσμού, λέγοντας πως δεν είναι μόνο εκπαιδευτικοί που είναι θετικοί, αλλά πρέπει να υπάρχουν και παιδιά.
 
Κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης σε δημοτικά στην Λάπηθο, την Βασίλεια, Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, σε σχολείο εντός της Κερύνειας, σε σχολείο στην Αμμόχωστο και στις Μάνδρες.
 
Ο «υπουργός υγείας» Ουνάλ Ουστέλ ανέφερε χθες ότι σε κάθε σχολείο θα υπάρχει η δική του «επιτροπή πανδημίας» που θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το «υπουργείο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, το Adapass και τα τεστ PCR και αντιγόνου, η κατάσταση θα αντιμετωπισθεί.
 
Ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ και ο «υπουργός παιδείας», Ολγκούν Αμτζιάογλου μετέβησαν σήμερα το πρωί σε δημοτικό σχολείο στο Κιόνελι όπου τέλεσαν και τα εγκαίνια νέων αιθουσών διδασκαλίας.
 
Ευχήθηκαν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top