Διπλωματικός πυρετός στη Νέα Υόρκη, ενόψει της τριμερούς συνάντησης Αναστασιάδη - Γκουτέρες - Τατάρ

Διπλωματικός πυρετός στη Νέα Υόρκη, ενόψει της τριμερούς συνάντησης Αναστασιάδη - Γκουτέρες - Τατάρ

Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, Θανάσης Τσίτσας, μετέδωσε ότι στο γεύμα που θα παραθέσει στους δύο ηγέτες, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα στο κυπριακό, ενώ έμφαση θα δοθεί και στο θέμα του νέου ειδικού αντιπροσώπου του για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΡΙΚ, ο διορισμός είτε θα περάσει από το συμβούλιο ασφαλείας, είτε η επιλογή θα γίνει από τον ίδιο τον Αντώνιο Γκουτέρρες.

Ωστόσο, ο διορισμός μέσα απο το Συμφούλιο Ασφαλείας ενδέχεται να σκοντάψει, στην αντίδραση της τουρκικής πλευράς.

Σε σχέση με την ακύρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της σημερινής συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο ανταποκριτής του ΡΙΚ μετέδωσε ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα επιχειρήσει να ρίξει γέφυρες, προκειμένου , το ραντεβού να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η συνάντηση Αναστασιαδη -Αρχιεπισκόπου Αμερικής είχε προγραμματιστεί για χθες το πρωί, ωστόσο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, φανερά ενοχλημένος από την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, την ακύρωσε επικαλούμενος βεβαρημένο πρόγραμμα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Σε εξέλιξη ο επαναπατρισμός 180 Κύπριων

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Σε εξέλιξη ο επαναπατρισμός 180 Κύπριων

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE