ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καθαρίζουν» τα κέντρα πόλεων στην Κύπρο – Θα κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα

«Καθαρίζουν» τα κέντρα πόλεων στην Κύπρο – Θα κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα

Ωριμάζουν οδικά έργα που θα δώσουν λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα Λευκωσίας και Λεμεσού

Νομοσχέδιο για δημιουργία ειδικών χώρων, κυρίως στα κέντρα των πόλεων, που θα κυκλοφορούν αποκλειστικά «καθαρά» οχήματα ετοιμάζει το Υπουργείο Μεταφορών. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο του ταμείου ανάκαμψης και αναθεκτικότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή ‘Πρωτοσέλιδο’ του Σίγμα, ο Υπουργός Μεταφορών, δήλωσε πως τα επόμενα χρόνια η μία πόλη μετά την άλλη, θα χαρακτηρίζει το κέντρο της ως «καθαρό». Εξήγησε πως καθαρά οχήματα εννοούμε τα αυτοκίνητα με χαμηλούς και μηδενικούς ρύπους όπως υβριδικά και ηλεκτρικά.

Μάλιστα, ο Γιάννης Καρούσος, επεσήμαινε πως στο εξωτερικό υπάρχουν και ειδικές κάμερες σε αυτά τα σημεία που ελέγχουν το είδος των οχημάτων που εισέρχεται σε αυτές τις περιοχές και εκδίδουν ανάλογα και εξώδικα.

Στα τελικά στάδια ο ανισόπεδος κόμβος στα ‘φώτα Καλησπέρα’
Η λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος θα έρθει με συνδυασμό τεχνολογίας, οδικών έργων, ενίσχυση δημόσιων μεταφορών και αλλαγή οδικής κουλτούρας δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Όσον αφορά τα οδικά έργα, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, ο Υπουργός υπενθύμισε πως με την ολοκλήρωση του περιμετρικού Λευκωσίας θα μειωθεί η κίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας κατά 25%.

Στα τελικά στάδια βρίσκεται και ο σχεδιασμός του ανισόπεδου κόμβου στην είσοδο της Λευκωσίας που θα αντικαταστήσει τα ‘Φώτα Καλησπέρα’ και θα διοχετεύει την κίνηση σε Στρόβολο και Αγλαντζιά.

Όσον αφορά την τεχνολογία, η μία λύση είναι τα έξυπνα φώτα τροχαίας που έχουν ήδη δοκιμαστεί στον κυκλικό κόμβο της Αγίας Φύλας. Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών έχει πετύχει αυτό το σύστημα και βρίσκονται στο τελικό στάδιο για προσφορά προμήθειας και εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων σε 125 σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top