ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο 4ο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, που πραγματοποιείται στη γαλλική πρωτεύουσα, θα συμμετέχει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Παρίσι.

Ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει ακόμα στη Διάσκεψη για τη Λιβύη την οποία έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν αλλά και σε δείπνο που παραθέτει η Γενική Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ, Οντρέ Αζουλέ.

Σε δηλώσεις του χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ανάφερε ότι στο Φόρουμ για την Ειρήνη, θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, διεθνείς πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, η ανάγκη διατήρησης της διεθνούς συνεργασίας προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης, η παγκόσμια διακυβέρνηση στον τομέα της υγείας, της κλιματικής αλλαγής, της κυβερνοασφάλειας, η αντιμετώπιση του φαινομένου της παραπληροφόρησης και των απειλών κατά των δημοσιογράφων, η ισότητα των φύλων και άλλα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη πως την Παρασκευή, ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη την οποία έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος Μακρόν και στην οποία η Κύπρος θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει για πρώτη φορά.

Είπε ότι στη Διάσκεψη θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, αλλά και η πολιτική μετάβαση στη χώρα, ενόψει και των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στη Λιβύη τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τέλος, ανέφερε ο κ. Πελεκάνος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει σε αρχηγούς κρατών η Γενική Γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ, Οντρέ Αζουλέ στο πλαίσιο της Συνόδου της 41ης Γενικής Συνέλευσης της ΟΥΝΕΣΚΟ».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top