ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτσι μετέφερε την νιτρική αμμωνία ο Λιβανέζος – Μεγάλη επιχείρηση για απομάκρυνση της από το σπίτι

Έτσι μετέφερε την νιτρική αμμωνία ο Λιβανέζος – Μεγάλη επιχείρηση για απομάκρυνση της από το σπίτι

Νέες αποκαλυπτικές πληροφορίες έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση εντοπισμού τεράστιας ποσότητας νιτρικής αμμωνίας, σε σπίτι στην περιοχή Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα.

Οι δυο τόνοι της ουσίας, που πιστεύεται ότι θα χρησιμοποιείτο για τρομοκρατικό χτύπημα και πίσω από το οποίο φαίνεται να κρύβεται το Ιράν,  μεταφέρθηκε στην Κύπρο σταδιακά σε διάστημα ετών, μέσα σε κουτιά πρώτων βοηθειών.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται κατά πόσο η μεταφορά γινόταν αεροπορικώς ή μέσω του λιμανιού Λεμεσού, με επικρατέστερο το δεύτερο.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη  μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης της, από το σπίτι στη Λάρνακα, όπου φυλαγόταν σε βαρέλια στο υπόγειο. Η νιτρική αμμωνία μεταφέρεται σε αποθήκες εταιρείας στη Λευκωσία.

Μικρή ποσότητα αμμωνίας θα φυλαχθεί για τη δικαστική διαδικασία, ενώ το μεγαλύτερο μέρος θα αδρανοποιηθεί και στη συνέχεια θα παραδοθεί στο ινστιτούτο γεωργικών ερευνών.

Την ίδια ώρα ο φερόμενος τρομοκράτης, Λιβανέζος 26 ετών βρίσκεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου θα ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για άλλες οκτώ μέρες. Η διαδικασία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών για λόγους εθνικής ασφαλείας

Ο 26χρονος έδωσε στην Αστυνομία πέντε καταθέσεις και αρνείται κάθε ανάμειξη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και οι οποίες αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο μέχρι τα 18 του χρόνια ζούσε στον Καναδά και από τότε διαμένει στο Λίβανο, όπου σπούδασε στη Βυρητό διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ.

Η Αστυνομία έχει πληροφορίες ότι τότε έγινε μέλος της Χεσπολάχ, όπου φέρεται φαίνεται να ετοίμαζε τρομοκρατικά κτυπήματα στην Κύπρο και στην Ευρώπη.

Την υπόθεση παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον ξένα Ειδησεογραφικά Πρακτορεία. 

ΔΕΙΤΕ τη μεταδόθηκε στην μεσημβρινή εκπομπή του MEGA

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top