ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Επίτροπος: «Σωστή κίνηση η μετάφραση της ιστοσελίδας στα Τουρκικά»

Χρ. Επίτροπος: «Σωστή κίνηση η μετάφραση της ιστοσελίδας στα Τουρκικά»

Πολύ σωστή κίνηση, χαρακτήρισε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να συμπεριλάβει στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που εισηγείται η ελληνοκυπριακή πλευρά τη μετάφραση της ιστοσελίδας του Επιτρόπου στην τουρκική γλώσσα.


Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο θέμα, ο κ. Ιωάννου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι "το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας λέει ότι οι επίσημες γλώσσες της Δημοκρατίας είναι τα ελληνικά και τα τουρκικά και έτσι γιατί να μην υπάρχει μετάφραση της ιστοσελίδας στα τούρκικα;".

Δεύτερο, συνέχισε, υπάρχουν Τουρκοκύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας, οι οποίοι συναλλάσσονται με χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις στην Δημοκρατία και επομένως είναι δυνατό να χρειάζονται τις υπηρεσίες του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

“Επομένως, είναι μια πολύ σοφή και σωστή κίνηση και σίγουρα η μετάφραση της ιστοσελίδας του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου στα τουρκικά θα βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κάποιες συναλλαγές με κυπριακές εταιρείες και δικαιούνται να υποβάλουν παράπονο στον Επίτροπο”, σημείωσε. 

Τέλος, ο κ. Ιωάννου είπε ότι του έχει ήδη αποσταλεί στο Γραφείο του μια διαμαρτυρία από την Τουρκία για ποσό περίπου 15.000 δολαρίων και το Γραφείο του Επιτρόπου έχει ζητήσει από αυτό το άτομο να υποβάλει αίτηση με το παράπονο του έτσι ώστε να εξεταστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top