ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνδ. Προστασίας Πρώτης Κατοικίας: 'Ισως δημιουργούνται υπέρμετρες προσδοκίες από το σχέδιο του Υπουργικού

Συνδ. Προστασίας Πρώτης Κατοικίας: 'Ισως δημιουργούνται υπέρμετρες προσδοκίες από το σχέδιο του Υπουργικού

Mε την πρόσφατη εξαγγελία από το Υπουργικό του σχεδίου από ΚΟΑΓ πιθανόν να δίνονται λάθος μηνύματα και να δημιουργούνται υπέρμετρες προσδοκίες στον κόσμο, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας θεωρώντας ότι λανθασμένα "πολύδιαφημίζεται ως `Σχέδιο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας".

"Παρότι χαιρετίζουμε την έγκριση του όποιου σχεδίου θα βοηθήσει έστω και στον μικρότερο βαθμό τους δανειολήπτες ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας,  θυμίζουμε ότι οι αρχικές εξαγγελίες μιλούσαν για δύο σχέδια με πιο σημαντικό το σχέδιο που προνοούσε το ενοίκιο έναντι δόσης. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι λόγω έλλειψης κρατικών πόρων, η εφαρμογή του σχεδίου αυτού είναι αδύνατη με αποτέλεσμα να εγκριθεί μόνο το σχέδιο για την επιδότηση των τόκων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι είναι εμφανές πως δανειολήπτες με ενυπόθηκο την πρώτη τους κατοικία που αδυνατούν προσωρινά να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, "παραμένουν εκτεθειμένοι σε πιθανή εκποίηση της κατοικίας τους αν τελικά κριθούν ως αφερέγγυοι, μη βιώσιμοι και τελικά μη επιλέξιμοι σε σχέση με τα κριτήρια του Κ.Ο.Α.Γ.".

Ως εκ τούτου, αναφέρεται, "παρά να διαφημίζεται το εγκριθέν σχέδιο ως κάτι που δεν είναι, θα ήταν πολύ καλύτερο να γίνουν σοβαρές προσπάθειες για συμπληρωματικά και δυνατόν εφαρμόσιμα σχέδια για πραγματική πολιτική προστασίας".

Ο Σύνδεσμος καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη μελέτη συμπληρωματικών σχεδίων προστασίας και στήριξης των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας "που αναίτια βρίσκονται σήμερα στην δυσάρεστη θέση του να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους με κίνδυνο να απολέσουν την κατοικία τους".

"Εδώ και δύο επώδυνα χρόνια βιώνουμε την άμεση και έμμεση στήριξη των πιστωτικών ιδρυμάτων, καιρός είναι να νιώσει και ο απλός πολίτης την στήριξη αυτή", αναφέρει ο Σύνδεσμος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top