ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Αρμεύτης: «Μας ανησυχεί η συνύπαρξη κορωνοϊού και γρίπης» - «Δυστυχώς πάλι καθυστερήσαμε ως κοινωνία να εμβολιαστούμε»

Δρ. Αρμεύτης: «Μας ανησυχεί η συνύπαρξη κορωνοϊού και γρίπης» - «Δυστυχώς πάλι καθυστερήσαμε ως κοινωνία να εμβολιαστούμε»

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς μία πιθανή ταυτόχρονη λοίμωξη ατόμων από κορωνοϊό και από το επιθετικό στέλεχος της γρίπης H3N2 το οποίο προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Δρ. Χάρης Αρμεύτης, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή "Alpha Ενημέρωση", κάνοντας έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει πιθανής έξαρσης της γρίπης τον χειμώνα. 

"Μας ανησυχεί αυτή η πιθανή συνύπαρξη κορωνοϊού και γρίπης", είπε ο κύριος Αρμεύτης.

Ταυτόχρονα μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται κυρίως σε νεαρότερες ηλικίες τονίζοντας πως πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη λόγω του χαμηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης σε αυτές τις ηλικίες.

"Δυστυχώς πάλι καθυστερήσαμε ως κοινωνία να εμβολιαστούμε. Τα ποσοστά της τρίτης δόσης είναι χαμηλά, αλλά υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό, ειδικά σε νεαρές ηλικίες, που δεν έχει εμβολιαστεί", είπε συγκεκριμένα.

"Θα ζήσουμε μια δύσκολη κατάσταση αν συνεχιστούν αυτοί οι αριθμοί ημερήσιων κρουσμάτων και η επακόλουθη αύξηση νοσηλειών, συμπλήρωσε.

Καταληκτικά, ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της πανδημίας να το πράξουν.

"Μη ζήσουμε κάτι που ζήσαμε στο παρελθόν. Όσο υπάρχει το ενδεχόμενο να κινδυνεύσουν, να χαθούν ανθρώπινες ζωές ενώ μπορούμε να το προλάβουμε, νομίζω το καθήκον μας είναι να παροτρύνουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί και να λαμβάνει τα μέτρα του"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top