ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση κρατικών δαπανών με μέτρο

Αύξηση κρατικών δαπανών με μέτρο

Για ένα αξιόπιστο δημοσιονομικό σχεδιασμό ο οποίος προβλέπει αύξηση με μέτρο των κρατικών δαπανών στα όρια των επιδόσεων της οικονομίας έκανε λόγω ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν είναι αμελητέο το ποσοστό αύξησης των κρατικών δαπανών, αφού τόσο θα είναι περίπου, είπε, το ποσοστό ανάπτυξης της οικονομίας. 

Τόνισε ότι στον προϋπολογισμό του 2016 θα αυξηθούν οι δημόσιες δαπάνες κατά €100 εκ. με επίτευξη των στόχων και χωρίς διεύρυνση των ελλειμμάτων, λήψη πρόσθετων μέτρων και επιβολή νέων φόρων. 

Ο υπουργός οικονομικών εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος για έξοδο από το μνημόνιο πριν από το 2016. 

Ερωτηθείς πότε ο απλός κόσμος θα δει βελτίωση των οικονομικών του, απάντησε ότι αυτός είναι ο στόχος και θα διασφαλιστεί μόνο με συνέχιση αυτής της πορείας και όχι με συνθήματα και κούφιες υποσχέσεις. 

Το στρατηγικό σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής που κατατέθηκε και εγκρίθηκε προχθές από το υπουργικό καλύπτει την περίοδο 2016 με 2018 και αποτελεί βάση για συζήτηση μεταξύ των υπουργείων. 

Με την κατάθεση του, το υπουργείο οικονομικών επιχειρεί να σηματοδοτήσει τη «σφικτή» δημοσιονομική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση για αύξηση των αναπτυξιακών και άλλων δαπανών. 

Το υπουργείο επιθυμεί να συγκρατήσει τις δαπάνες της επόμενης τριετίας στα φετινά επίπεδα και αρκετά πιο κάτω από τις δαπάνες του 2014.

stockwatch

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top