Την κατάσταση στα Βαρώσια και την απάντηση ΕΕ, συζήτησε με τον ΓΔ της ΕΥΕΔ στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ

Την κατάσταση στα Βαρώσια και την απάντηση ΕΕ, συζήτησε με τον ΓΔ της ΕΥΕΔ στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Στέφανο Σανίνο, είχε στο περιθώριο της συνάντησης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (GAC) στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.


Σε ανάρτηση της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Twitter αναφέρεται πως ο κ. Χριστοδουλίδης είχε «εις βάθος συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο και για την ανάγκη όπως η ΕΕ ενεργήσει με αποφασιστικότητα στη βάση των αποφάσεων του FAC (σ.σ. Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων) για τα Βαρώσια».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

 Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Ολγκίν: Συνάντηση 5 συν 1 θα εξεταστεί μόνο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν

Η διαδικασία στο Κυπριακό προχωρά με αργό ρυθμό αλλά είναι δυναμική, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήλωσεη ΑΝΚΑ η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για να καταστεί δυνατή η μετάβαση σε διευρυμένη συνάντηση 5+1 απαιτείται η υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Το 5+1 δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά θα εξεταστεί μόνο όταν ‘οι συνθήκες ωριμάσουν’», ανέφερε.

BEST OF TOTHEMAONLINE