Αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για ταξιδιώτες από Ν. Αφρική αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα

Αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για ταξιδιώτες από Ν. Αφρική αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα

Την υιοθέτηση αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους ταξιδιώτες από χώρες της Νότιας Αφρικής εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Ελλάδας, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής, με αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων που αφορούν τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.


Συγκεκριμένα, το πρωτόκολλο που εισηγείται η Επιτροπή ορίζει ότι οι ταξιδιώτες από τη  Νότιο Αφρική, το Λεσότο, τη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια.

Επιπλέον, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, να υποβληθούν σε τριπλό PCR τεστ και να παραμείνουν σε δεκαήμερη καραντίνα. Εκ των τριών PCR τεστ, το πρώτο θα το πραγματοποιούν πριν ταξιδεύσουν, το δεύτερο με την άφιξή τους στην Ελλάδα και το τρίτο ενώ θα βρίσκονται στη δεκαήμερη καραντίνα.

Παράλληλα, αναμένεται να επανελεγχθούν όλα τα θετικά δείγματα PCR του τελευταίου δεκαπενθημέρου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε μεταξύ αυτών κάποιο της μετάλλαξης της Μποτσουάνας, ώστε να γίνει εκ νέου ιχνηλάτηση.

Νωρίτερα και εν αναμονή της εισήγησης της Επιτροπής, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας προανήγγειλε ότι η χώρααναμένεται να υιοθετήσει «σκληρή γραμμή», ώστε να μην εισέλθει η μετάλλαξη στη χώρα, βάσει του πρωτοκόλλου που θα εισηγηθεί η Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE