ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aρχίζει από την Πάφο η περιοδεία του Προέδρου σε όλες τις επαρχίες

Aρχίζει από την Πάφο η περιοδεία του Προέδρου σε όλες τις επαρχίες

Αρχίζει σήμερα από την Πάφο η περιοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους της επαρχίας Πάφου και εκπροσώπους κοινοτικών Αρχών, προκειμένου να ανασκοπήσουν την πορεία υλοποίησης ώριμων έργων, που σχετίζονται με την ανάπτυξη, στην επαρχία της Πάφου και τις προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στις συναντήσεις θα παραστούν, επίσης, οι βουλευτές της επαρχίας Πάφου, καθώς και αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις τοπικές Αρχές θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο της Πάφου στις 10 το πρωί της 8ης Ιουνίου.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να τεθούν τρεις κατηγορίες θεμάτων με πρώτο τα ώριμα έργα που μπορούν να εκτελεστούν άμεσα το 2015, δεύτερον τα έργα υπερτοπικής σημασίας όπως είναι η επέκταση του Δικαστηρίου, η Γ΄ φάση της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, το θέμα της προβλήτας, η σύνδεση του βόρειου παρακαμπτηρίου με την βιοτεχνική περιοχή και τη Γεροσκήπου ενώ ως τρίτο τίθενται τα έργα που θα πρέπει να τροχοδρομηθούν, όπως ο δρόμος Πάφου-αεροδρομίου, το διαχειριστικό σχέδιο του Ακάμα και η Λεωφόρος Τάφοι των Βασιλέων εως την Πέγεια.

Οι φορείς της Πάφου χαρακτηρίζουν σημαντική την παρουσία του Προέδρου και ευελπιστούν να δοθούν από τον Πρόεδρο σαφείς οδηγίες για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων.

Στο μεταξύ το Σωματείο Φίλοι της Παλιάς Πόλης Πάφου, που οργανώνει κατοίκους της Πάφου, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επιθυμούν μείωση της ανεργίας και αναβίωση του ιστορικού κέντρου της πόλης, διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την παρέμβαση του Προέδρου για προώθηση των αιτημάτων τους.

Ενόψει μάλιστα της  επίσκεψης του Προέδρου στην Πάφο,  μέλη του Σωματείου Φίλοι της Παλιάς Πόλης Πάφου αναμένεται  να κλείσουν σήμερα τα καταστήματα τους στο κέντρο της πόλης και ακολούθως  μεταξύ των ωρών 09:00 – 10:00, να συγκεντρωθούν μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top