ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eδώ θα δειπνήσουν Αναστασιάδης και Ακιντζί μετά το θέατρο

Eδώ θα δειπνήσουν Αναστασιάδης και Ακιντζί μετά το θέατρο

Με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί θα περάσει απόψε το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως έγινε γνωστό οι δυο ηγέτες έδωσαν «ραντεβού», στη Λεμεσό, όπου θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του Τουρκοκυπριακού Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας , με τίτλο «Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, Πληγώθηκα στα Τούρκικα» της Τουρκοκύπριας Φαϊζέ Οζντεμιρ-τζιλέρ, στο θέατρο Ριάλτο.

Μετά την παράσταση Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, μαζί με τη συνοδεία τους, θα δειπνήσουν στο εστιατόριο «Νέο Φάληρο»,  επί της οδού Γλάδστωνος.

Το δείπνο στους δυο ηγέτες παραθέτει ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Ο δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, μιλώντας στο Tothemaonline, είπε ότι επιθυμία του δημοτικού συμβουλίου ήταν οι δυο πολιτικοί άνδρες που είναι και οι δυο γέννημα θρέμμα της Λεμεσού, να περιοδεύσουν και στην πόλη αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, αφού ο χρόνος τους είναι περιορισμένος.

Ο κύριος Χρίστου δήλωσε χαρακτηριστικά «χαιρόμαστε, που με την ευκαιρία της παρουσίασης του θεατρικού έργου, από  τον τουρκοκυπριακό θεατρικό όμιλο στην πόλη μας, δίνεται η δυνατότητας μίας ακόμα κοινωνικής συνάντησης μεταξύ των δυο ηγετών των δυο κοινοτήτων.»

 «Πιστεύουμε», είπε ότι «ότι εάν δημιουργηθούν οι κατάλληλες πολιτικές συνθήκες,  είναι δυο άνθρωποι που έχουν πολλές κοινές προσεγγίσεις στο κυπριακό και μπορούν να οδηγήσουν στην επίλυσή του.»

Ο δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε τέλος ότι ο κόσμος αναμένει με αγωνία και αισιοδοξία την πορεία αυτών των επαφών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top