Αυξήθηκαν οι άδειες οικοδομής το 2015

Αυξήθηκαν οι άδειες οικοδομής το 2015

Αύξηση 1,0% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους παρουσίασαν οι άδειες οικοδομής κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 που έφθασαν στις 1.265, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε την Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών αυξήθηκε κατά 4,8% και το συνολικό εμβαδόν κατά 23,4%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 48,2%.

Ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά το μήνα Μάρτιο 2015 ανήλθε στις 460. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €70,0 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 71,3 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 297 οικιστικές μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Το αποτέλεσμα της διερεύνησης που διεξάγει η ομάδα της αμερικανικής υπηρεσίας ATF για την προέλευση και εξάπλωση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Επαρχία Λεμεσού θα είναι χρήσιμο ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια, τα οποία περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται, ενώ στο επόμενο στάδιο, οι αμερικανικές Αρχές θα εξετάσουν τη διαχείριση της πυρκαγιάς και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή της, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.