ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα είπαν για τον Δήμο Λευκωσίας οι Συλλούρης και Γιωρκάτζης

Τα είπαν για τον Δήμο Λευκωσίας οι Συλλούρης και Γιωρκάτζης

Για τον απολογισμό του 2014 αλλά και τα σχέδια για το 2015 ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Οι δύο τους συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ.

«Παρουσιάσαμε τον απολογισμό του Δήμου για το 2014 και τον σχεδιασμό για το 2015» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Λευκωσίας. Όπως ανέφερε ενημέρωσε για τα οικονομικά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου Λευκωσίας, μετά και την αποκοπή €5 εκατομμυρίων από την κρατική χορηγία αλλά και ότι την ίδια στιγμή ο Δήμος μείωσε τα λειτουργικά του έξοδα από €27,5 εκατομμύρια το 2011 σε περίπου €22 εκατομμύρια το 2014.

Υπήρξε ακόμη ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα αναπτυξιακά έργα, τομέας στον οποίο, όπως υπέδειξε ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Δήμος Λευκωσίας έχει καταφέρει να διεκδικήσει και να του εγκριθούν «η ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου, η Καλλιπόλεως και το Δημοτικό Θέατρο» εν αναμονή και της ολοκλήρωσης αρχές του 2016 και της Πλατείας Ελευθερίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ δήλωσε ότι η πρακτική του Δημάρχου Λευκωσίας να ενημερώνει τα κόμματα για αναφορικά με το τι προτίθεται να κάνει αλλά και για το τι έχει κάνει, είναι μια προσέγγιση που αναγκάζει τα κόμματα και να στηρίξουν αλλά και να συμβάλουν καταθέτοντας τις δικές τους εισηγήσεις σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της διαχείρισης του Δήμου.

«Είναι και ένα παράδειγμα και για τους άλλους Δημάρχους και εμείς θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να δούμε τα προβλήματα του Δήμου προληπτικά αλλά και όσα έχουν δημιουργηθεί με την οικονομική κρίση» είπε και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι ο Δήμος Λευκωσίας έχει κερδίσει προγράμματα πέραν των όσων περιλαμβάνονται στον τακτικό προϋπολογισμό, αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα και ελπίδα για μια καλύτερη πόλη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top