ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έγινε έμπορας ναρκωτικών για… το εγγόνι του - Δεν του χαρίστηκε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας

Έγινε έμπορας ναρκωτικών για… το εγγόνι του - Δεν του χαρίστηκε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας

Ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων σε 75χρονο για κατοχή με σκοπό την προμήθεια ναρκωτικών, επέβαλε χθες Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας. 

Σύμφωνα με τα γεγονότα που ακούστηκαν στο Δικαστήριο, ο 75χρονος χρωστούσε 5000 στερλίνες, χρήματα που δανείστηκε για σκοπούς θεραπείας του 7χρονου εγγονιού του που πάσχει από λευχαιμία, δεχόταν απειλές για ν’ αποπληρώσει το ποσό, γι’ αυτό και δέχτηκε να γίνει μεταφορέας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από την Αγγλία στην Κύπρο, προκειμένου να ξοφλήσει.

Ο 75χρονος Κύπριος, είναι μόνιμος κάτοικο Αγγλίας, ο οποίος καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση, αφού κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε κατηγορίες εισαγωγής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Στις 27 περασμένου Αυγούστου ο κατηγορούμενος έφθασε αεροπορικώς στη Λάρνακα προερχόμενος από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από έρευνα στις αποσκευές του από μέλη της ΥΚΑΝ και του Τελωνείου εντοπίστηκαν συσκευασίες που περιείχαν σχεδόν δύο κιλά μαριχουάνας.

Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής, ο συνήγορος του 75χρονου, Γιάννης Πολυχρόνης, είπε ότι ο πελάτης του έδρασε κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση και μέσα από αφόρητη πίεση και απειλές, λέγοντας ότι χρωστούσε πολλά χρήματα εξαιτίας της δεινής οικονομικής του κατάστασης, στην οποία περιέπεσε ένεκα της ασθένειας του εγγονιού του. Ο δικηγόρος εξήγησε ότι το μεγαλύτερο σε ηλικία εγγόνι του διαγνώστηκε με λευχαιμία, υποβάλλεται σε εντατικές θεραπείες και ως εκ τούτου ο κατηγορούμενος συμβάλει οικονομικά στη θεραπεία του παιδιού.

Επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης, το Κακουργιοδικείο τόνισε πως σε μια σοβαρή υπόθεση όπως η παρούσα, με πρόδηλη την αναγκαιότητα αποτροπής, δεν μπορεί ν’ αποφευχθεί η επιβολή πολυετούς ποινής φυλάκισης, όσο και να λάβει κανείς υπόψη τα όσα αναφέρθηκαν σχετικά με τις προσωπικές, οικογενειακές, οικονομικές και άλλες περιστάσεις του κατηγορουμένου.

«Έχει επανηλλειμμένα λεχθεί μέσα από τη νομολογία ότι δεν πρέπει να δίδεται υπέρμετρη βαρύτητα σε οικονομικές ή άλλες δυσκολίες, οι οποίες ενδεχομένως να συνέτειναν στο να διαπράξει ο κατηγορούμενος το αδίκημα. Δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι ο 75χρονος συνέβαλε κατά τρόπο κρίσιμο στη διακίνηση των ναρκωτικών ως μέρος της αλυσίδας γεγονότων, με τα οποία θα επιτυγχανόταν ο τελικός στόχος που ήταν η προμήθειά τους σε τρίτα πρόσωπα στην Κύπρο», καταλήγει η ανακοίνωση του δικαστηρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ο Τζόνι Λόγκαν τραγούδησε στη Eurovision το «Euphoria» της Loreen - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί Ζακάκι: Σύλληψη 62χρονου - Λήφθηκαν τεκμήρια από την Αστυνομία



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top