ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όχι στη φτώχεια» φώναξαν οι Τ/Κ - Χιλιάδες εργαζόμενοι έξω από την «βουλή»

«Όχι στη φτώχεια» φώναξαν οι Τ/Κ - Χιλιάδες εργαζόμενοι έξω από την «βουλή»

Εννέα συντεχνίες, μέλη της Συνδικαλιστικής Πλατφόρμας, πραγματοποίησαν πορεία προς τη «βουλή» σήμερα Τρίτη, διαμαρτυρόμενες για την ακρίβεια και τις αυξήσεις στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το δημοσίευμα αναφέρεται σε συγκέντρωση χιλιάδων εργαζομένων έξω από την «βουλή» και προβάλλει φωτογραφίες διαμαρτυρομένων που κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «Σταθερή νομισματική μονάδα, «Όχι στη φτώχεια» «Ανθρώπινη ζωή, ανθρώπινος κατώτατος μισθός» και «Είμαστε στον δρόμο για να μην μεταναστεύσουν τα παιδιά μας και να υπερασπιστούμε το μέλλον μας».

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Έρχουρμαν, ο ηγέτης του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Όζγιγιτ, ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης-Νέες Δυνάμεις, Μεχμέτ Τσακιτζί και άλλοι πολιτικοί συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων καθηγητών (KTOEÖS), Οζάν Ελμαλί, αναφερόμενος στις συχνές αναρτήσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο Twitter με φωτογραφίες από την Κερύνεια και την οροσειρά του Ταύρου στην Τουρκία, προέβη σε έκκληση προς τους «κυβερνώντες», λέγοντας ότι «δεν σας λέω να μην κοιτάτε τα βουνά του Ταύρου, αλλά κοιτάξτε και αυτό τον λαό».

Ο Ελμαλί σημείωσε ότι ο κατώτατος μισθός φορολογείται και πρόσθεσε ότι αντιτίθενται σε αυτό και δεν θα το επιτρέψουν, ενώ απεύθυνε έκκληση όπως γίνουν οι απαραίτητες φορολογικές ρυθμίσεις για τους πολύ πλούσιους.

Ο παράνομος Μπαϊράκ, μεταδίδει ότι τη διαμαρτυρία, εκτός από την KTOEÖS, διοργάνωσαν η συντεχνία των δασκάλων (KTÖS), η Ομοσπονδία Επαναστατικών Εργατικών Συντεχνιών (DEV-İŞ), η συντεχνία των εργαζομένων στα «τελωνεία» (GÜÇ-SEN), η συντεχνία των εργαζομένων στο «τμήμα φορολογίας» (VERGİ-SEN), η συντεχνία των «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS), η συντεχνία των εργαζομένων στα συνεργατικά ιδρύματα (KOOP-SEN), η συντεχνία των «κρατικών» υπαλλήλων (ÇAĞ-SEN) και η συντεχνία των εργαζομένων στους «δήμους» (BES).

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top