ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Ικανοποιητική η Έκθεση Προόδου Ευρωβουλής για Τουρκία

ΔΗΣΥ: Ικανοποιητική η Έκθεση Προόδου Ευρωβουλής για Τουρκία

Ικανοποιητική βρίσκει ο ΔΗΣΥ την Έκθεση Προόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Νίκο Τορναρίτη ο οποίος σε δηλώσεις του στη Βουλή, ανακοίνωσε επίσης ότι στις 17 Ιουλίου θα προσφωνήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

«Θεωρούμε ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ικανοποιητικό», είπε ο κ. Τορναρίτης. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, τονίζουμε πως ένα κείμενο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο έχει 751 μέλη «είναι σχεδόν αδύνατο ν` αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους όλους και όλες τις πλευρές, αυτό είναι σίγουρο».

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «επισημαίνουμε την καταγραφή θετικών στοιχείων, όπως την εκτενή αναφορά για τις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της ενταξιακής της διαδικασίας π.χ. να επιτρέψει στη ΔΕΑ πλήρη πρόσβαση στα αρχεία και στις στρατιωτικές ζώνες, να αρχίζει να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα και να επιστρέψει την πόλη της Αμμοχώστου, να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, να τερματίσει τον παράνομο εποικισμό στις κατεχόμενες περιοχές». 

«Πρέπει να τονίσουμε ότι στην πορεία για να φτάσουμε την ώρα της ψήφισης απορρίφθηκαν αρκετές αρνητικές τροπολογίες που επιχειρήθηκε να παρεισφρήσουν στο ψήφισμα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως για παράδειγμα, αναφορές περί άρσης της απομόνωσης της `βόρειας Κύπρου`,  όπως επίσης και τροπολογία για άνοιγμα του κεφαλαίου 15 για την ενέργεια».

Εμείς, σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, «θεωρούμε ότι η ΕΕ είναι παρούσα» και ανακοίνωσε ότι στις 17 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα προσφωνήσει την Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

Απόπειρα φόνου σε βάρος προσώπου σημειώθηκε στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top