ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικρίσεις τουρκικού Υπ. Εξωτερικών για τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στη Χουριέτ

Επικρίσεις τουρκικού Υπ. Εξωτερικών για τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στη Χουριέτ

Η απόπειρα αμφισβήτησης της δέσμευσης της Τουρκίας στον στόχο για εξεύρεση μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα είναι ένας σκόπιμος ελιγμός, δήλωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη "με τις οποίες συνέδεε την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού με τις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης στην Τουρκία προκάλεσαν έκπληξη".

Προστίθεται ότι “ο Ε/κ ηγέτης κατ` αρχήν αφού αξιολογήσει σωστά την παρούσα ευκαιρία για λύση πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του για να υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις οι οποίες διεξάγονται στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί”.

"Είναι ένας σκόπιμος τακτικός ελιγμός η προσπάθεια για αμφισβήτηση της δέσμευσης της Τουρκίας στον στόχο για εξεύρεση δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο στην βάση της πολιτικής ισότητας των δύο πλευρών και των δύο ίσων ιδρυτικών κρατιδίων που θα αποτελούν τον νέο συνεταιρισμό, το γενικό πλαίσιο της οποίας έχει καταγραφεί στην κοινή δήλωση που αποδέχτηκαν οι δύο ηγέτες στην Κύπρο στις 11 Φεβρουαρίου του 2014", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ο ισχυρισμός ότι “η Τουρκία έχει μια μακρά παράδοση κράτους και πάντοτε εκπλήρωνε με σχολαστικότητα τις διεθνείς της δεσμεύσεις και θα συνεχίσει να τις εκπληρώνει. Με αυτή την έννοια η επιθυμία είναι να υπάρξει το συντομότερο δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση και η Κύπρος μαζί με την Ανατολική Μεσόγειο να μετατραπούν σε ένα πεδίο ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει την στήριξή της όπως πάντα", αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top