ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιμένει η Εισαγγελία για να δικαστεί ο τέως Κιτίου για άσεμνη επίθεση

Επιμένει η Εισαγγελία για να δικαστεί ο τέως Κιτίου για άσεμνη επίθεση

Παρόλο που ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος αθωώθηκε και απαλλάχτηκε από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στην κατηγορία του βιασμού, που σύμφωνα με την καταγγέλλουσα είχε διαπραχθεί πριν από περίπου δέκα χρόνια, εντούτοις η Εισαγγελία επιμένει στην εκδίκαση της υπόθεσης άσεμνης επίθεσης, για την οποία επίσης κατηγορείται ο 84χρονος ιεράρχης.

Σύμφωνα με την παραπονούμενη στην υπόθεση αυτή (πρόκειται για δύο διαφορετικές γυναίκες), το αδίκημα έγινε πριν από 41 χρόνια... Η υπόθεση της άσεμνης επίθεσης καταχωρίσθηκε για να εκδικαστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Σύμφωνα πάντα με την παραπονούμενη, η άσεμνη επίθεση διαπράχθηκε το 1981, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, όταν η ίδια ήταν 17 χρόνων.

Στην καταγγελία της ανέφερε ότι ο τότε Μητροπολίτης Κιτίου προσπάθησε να την φιλήσει στο στόμα. Η υπόθεση ήταν ορισμένη χθες (17/1) προκειμένου ν’ αρχίσει η εκδίκασή της, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 9 ερχόμενου Μαῒου λόγω φόρτου εργασίας του δικαστηρίου, αφού εξαιτίας και της πανδημίας έχει οξυνθεί το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση ποινικών υποθέσεων.

Όπως πληροφορούμαστε, τη δεδομένη στιγμή εκδικάζονται υποθέσεις που καταχωρίσθηκαν το 2019… Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο οποίος αρνείται ενοχή στην κατηγορία που αντιμετωπίζει, δεν παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο, καθότι ενημερώθηκε έγκαιρα από τον δικηγόρο του, Μιχάλη Πική, ότι η υπόθεση θα αναβαλλόταν αυτόματα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ένας σημαντικός αριθμός μαρτύρων στην υπόθεση της άσεμνης επίθεσης, κυρίως προσωπικό της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου κατά τη δεκαετία του 1980, τους οποίους η υπεράσπιση προτίθετο να παρουσιάσει στο δικαστήριο, έχουν ήδη αποβιώσει ή είναι υπερήλικες…

Υπενθυμίζουμε, ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο τέως Κιτίου απαλλάχτηκε από την κατηγορία του βιασμού έπειτα από ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας. Στην ετυμηγορία του το δικαστήριο έκρινε εντελώς αναξιόπιστη τη βασική μάρτυρα κατηγορίας (την παραπονούμενη) εντοπίζοντας, όπως τόνισε στην απόφασή του, συνολικά 20 αντιφάσεις και ψέματα στην κατάθεσή της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top