ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα παίρνουν τις λιμουζίνες σπίτι – Πήρε θέση ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης - «Σκάνδαλο να πηγαίνουν εκδρομές με έξοδα του κράτους»

Θα παίρνουν τις λιμουζίνες σπίτι – Πήρε θέση ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης - «Σκάνδαλο να πηγαίνουν εκδρομές με έξοδα του κράτους»

Υπηρεσιακό όχημα για «αποκλειστική χρήση» δικαιούνται, με βάση νέους κανονισμούς που κατέθεσε στη βουλή η Κυβέρνηση, οι τους προέδρους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τους Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων, Υφυπουργείων και της Βουλής, τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Επίτροπο Προεδρίας, και τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με την έγκριση των κανονισμών από τη Βουλή, οι αξιωματούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις λιμουζίνες και για ιδιωτικούς σκοπούς.

Με δημοσίευσή του στο twitter, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σχολιάζει την εξέλιξη σημειώνοντας: «τη νοοτροπία που θέλει τον δημόσιο υπάλληλο βάρος στους ώμους των πολιτών αντί υπηρέτη τους (civil servant), πρέπει να την πολεμήσουμε με πάθος αν θέλουμε μια υγιή δημόσια υπηρεσία κι ένα υγιές κράτος. Ο λόγος στην κυρίαρχη Βουλή. Ελπίζω αυτή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Εξάλλου επίσης σε ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter, η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφερε πως «ως ΕΥ θεωρήσαμε προκλητική την προσπάθεια που έγινε το 2019 για να δοθεί στους ΓΔ των Υπουργείων το προνόμιο να πηγαίνουν στο σπίτι τους με κρατική λιμουζίνα. Θεωρούμε σκανδαλώδη τη νέα προσπάθεια για να έχουν κρατική λιμουζίνα για να πηγαίνουν εκδρομές με την οικογένεια τους» συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, σημείωσε πως το 2019, αφαιρέθηκε η πρόνοια να μπορούν οι αξιωματούχοι να παίρνουν τη λιμουζίνα στο σπίτι τους. Επιτρεπόταν μόνο σε ορισμένους αξιωματούχους όπως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γενικός Εισαγγελέας και Γενικός Ελεγκτής (ο οποίος επέλεξε να μην αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και αφήνει το υπηρεσιακό όχημα στην Ελεγκτική Υπηρεσία).

Όπως σημείωσε ο κ. Πετρίδης, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 5 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση κατέθεσε νέους κανονισμούς που επιτρέπουν την αποκλειστική χρήση των οχημάτων.

«Πιστεύουμε πως ο εργοδότης (η Δημοκρατία στην περίπτωση) δεν θα έπρεπε να έχει την υποχρέωση να πληρώνει τα μεταφορικά οποιουδήποτε υπαλλήλου από και προς το σπίτι του, πόσο μάλλον για εκδρομές», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top