ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Κοινό έδαφος για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ

ΠτΔ: Κοινό έδαφος για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ

Κύπρος και Ισραήλ μοιράζονται κοινές αξίες και αρχές της δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα βρεθεί κοινό έδαφος για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο κρατών».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησής του στην Ιερουσαλή με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ Γιτζάκ Χέρτζογκ, στην παρουσία των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι κοινές οι ανησυχίες των δύο χωρών και εξέφρασε την ελπίδα ότι «με τις προσπάθειες μας, με τις αρχές μας και με τη βοήθεια φίλων να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τα έθνη μας σε ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία.

Γινόμαστε μάρτυρες των ταραχών στην περιοχή μας λόγω της δράσης τρομοκρατικών ομάδων και πρέπει να δούμε πώς καταπολεμούμε την τρομοκρατία, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι «υπάρχει τώρα παράθυρο ελπίδας με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και ελπίζουμε ότι ίσως μπορέσουμε αυτή τη φορά να βρούμε μια ειρηνική και διαρκή λύση».

Σημείωσε ότι «την ίδια ώρα εύχομαι οι φίλοι μας οι Ισραηλινοί και οι αραβικές χώρες να βρουν το δικό τους δρόμο. Εμείς υποστηρίζουμε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό για λύση δύο κρατών με πλήρη σεβασμό στην κυριαρχία, την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ και με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των λαών της περιοχής. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταλλάξουμε απόψεις προς όφελος των δύο χωρών μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Χέρτζογκ αναφέρθηκε στις κοινές αξίες, αλλά και ανησυχίες που μοιράζονται Κύπρος και Ισραήλ, και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην περιοχή της Γάζας, της Συρίας και αλλού.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ αναμένει την Έκθεση του ΟΗΕ για την επιχείρηση του στη Γάζα το καλοκαίρι. Σημείωσε ότι το Ισραήλ επικεντρώνεται στο δικαίωμα του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ταυτόχρονα να ζήσει σε συνθήκες ειρήνης με τους γείτονες του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Στην απόφαση για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης στον Μιχάλη Κατσουνωτού προχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προκαλώντας την αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top