ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο μικροσκόπιο ο Αντιπρόεδρος της Cyta για προβολή του οργανισμού σε ιστοσελίδα

Στο μικροσκόπιο ο Αντιπρόεδρος της Cyta για προβολή του οργανισμού σε ιστοσελίδα

Συγγενικούς δεσμούς με μετόχους και τον διευθυντή δύο εταιρειών που συστάθηκαν το 2014, διατηρεί ο Αντιπρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών. Στις συγκεκριμένες εταιρείες δόθηκε συνολικό ποσό €18.765, για προβολή του οργανισμού στην ιστοσελίδα τους.

Με βάση την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τα πεπραγμένα του Οργανισμού, παρατηρήθηκε ότι δεν υπάρχουν κριτήρια και καθορισμένη μεθοδολογία για την επιλογή των ιστοσελίδων με τις οποίες θα συνεργαστεί η Cyta για σκοπούς διαφήμισης. Με το υπόμνημα 274/2014 ημερ. 11.11.2014 ο τότε Ανώτατος Εκτελεστικός ∆ιευθυντής ζήτησε από το Συμβούλιο την έγκριση κριτηρίων για την επιλογή των πιο πάνω συνεργατών.

Η τακτική που εφαρμοζόταν από την Αρχή ήταν η επιλογή των ιστοσελίδων από τους ∆ιαχειριστές των Προϊόντων κυρίως των Υπηρεσιών Cytamobile Vodafone και Cytavision.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ίδιες εταιρείες συνεργάζονται και με τις δυο υπηρεσίες, Cytamobile Vodafone και Cytavision ταυτόχρονα.

Όπως διαπιστώνει μέσα από την έκθεση του γραφείου του ο Γενικός Ελεγκτής, οι μέτοχοι και ο διευθυντής δύο εταιρειών οι οποίες συστάθηκαν το 2014 και στις οποίες πληρώθηκαν ποσά €13.797 και €4.968 με απευθείας ανάθεση για προβολή της Αρχής στην ιστοσελίδα τους είναι συγγενικά πρόσωπα του Αντιπροέδρου της Αρχής, ο οποίος ήταν παρών σε συνεδρία του ∆Σ στην οποία  εγκρίθηκε η σχετική δαπάνη, χωρίς πρώτα να ενημερώσει το Συμβούλιο για την σχέση του με τις εταιρείες.

Εκ πρώτης φαίνεται να διαπιστώνεται παράβαση του περί Γενικών Αρχών του ∆ιοικητικού ∆ικαίου Νόμου.

Με βάση τα πιο πάνω, ο Γενικός Ελεγκτής σημείωσε ότι η πράξη αυτή δεικνύει προνομιακή μεταχείριση των εταιρειών.

Σε απάντηση του, ο Πρόεδρος του ∆ιοικητικού Συμβουλίου αναφέρει ότι όταν τέθηκε το θέμα ενώπιον του Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση ημερομηνίας 9.12.2014, η προβολή σε ιστοσελίδες είχε ήδη γίνει με οδηγίες υπηρεσιακών στελεχών και απλώς δεν είχε πληρωθεί.

Το Συμβούλιο, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, εξουσιοδότησε τον Ανώτατο Εκτελεστικό ∆ιευθυντή να αποφασίσει για τις πληρωμές με βάση τα δεδομένα της κάθε περίπτωσης.

Περαιτέρω, όπως βεβαιώνει η Υπηρεσία, η σχέση με τις εν λόγω δύο ιστοσελίδες υπήρχε για πολλά χρόνια και η προβολή σε αυτές, ακόμη και για το 2014, συμφωνήθηκε πριν δημιουργηθεί η σχέση τους με συγγενικά πρόσωπα του Αντιπροέδρου.

Εντούτοις το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή εξακολουθεί να έχει την άποψη ότι η συμμετοχή του Αντιπροέδρου στην συνεδρία της 9.12.2014 δεν ήταν επιτρεπτή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top