ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάτω τα χέρια από το ΓεΣΥ αναφέρει η «Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ»

Κάτω τα χέρια από το ΓεΣΥ αναφέρει η «Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ»

Κάτω τα χέρια από το ΓεΣΥ, λέει η «Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ»
Την έντονη δυσαρέσκεια της εκφράζει η «Κοινωνική Συμμαχία για την Εφαρμογή του ΓεΣΥ», σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα και εξελίξεις αναφορικά με το ΓεΣΥ.

«Με ανησυχία παρακολουθούμε τις προσπάθειες απαξίωσης του Γενικού Συστήματος Υγείας και της εκμετάλλευσης της οποίας τυγχάνουν από κάποιους τα υπαρκτά μεν, πλην εν πολλοίς αναμενόμενα πρακτικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Σύστημα το οποίο, ας μην ξεχνούμε, βρίσκεται σε μια πολύ πρώιμη φάση λειτουργίας», αναφέρει η Κοινωνική Συμμαχία, σε ανακοίνωση της.

Η Κοινωνική Συμμαχία, η οποία έχει επιτελέσει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, σημειώνει, ότι όσο δυναμικά αγωνίστηκε για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, το ίδιο δυναμικά και με περισσότερη αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τον αγώνα της για να βελτιώσει και να διαφυλάξει με κάθε τρόπο και με κάθε τίμημα τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση από ίδρυσης της Δημοκρατίας.

«Το ΓεΣΥ δεν είναι πλέον ένας ανεκπλήρωτος στόχος που αποτελούσε εργαλείο πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Το ΓεΣΥ ανήκει στην κοινωνία και στους πολίτες που τόσα χρόνια το στερήθηκαν και όλοι ανεξαιρέτως έχουν χρέος να το προστατεύσουν ως κόρη οφθαλμού και να το ενισχύσουν. Η Συμμαχία, μέσω και των εκπροσώπων της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ θα συμβάλει περαιτέρω για τον περιορισμό των καταχρήσεων, την αυστηρή τιμωρία όσων εκμεταλλεύονται το Σύστημα καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, διαφυλάττοντας το μονοασφαλιστικό του χαρακτήρα», προσθέτει.

Η Κοινωνική Συμμαχία αναφέρει ότι «οι υπερβολικές προσεγγίσεις, οι κινδυνολογίες και η απαξίωση που επιχειρείται από κάποιους τόσο προς το Σύστημα όσο και προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, γίνονται εκ του πονηρού και στοχεύουν στην υπονόμευση του μέλλοντος του ΓεΣΥ».

Καλεί, επιπρόσθετα, όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων «για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις προκλήσεις και να απομονώσουμε όσους καιροσκοπικά υπονομεύουν το Σύστημα και τη μεγάλη κοινωνική αυτή κατάκτηση».

«Όσον αφορά τη μονομερή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για μη καταβολή της εισφοράς του κράτους στο ΓεΣΥ, η Κοινωνική Συμμαχία τάσσεται κάθετα εναντίον. Για οποιεσδήποτε οικονομικές οφειλές ή εκκρεμότητες υπάρχουν μεταξύ Υπ. Υγείας και ΟΑΥ θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση, αλλά και συμφωνία για τη διεκπεραίωσή τους. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί το Κράτος μονομερώς να μην καταβάλλει τις εισφορές του, όπως αυτό προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία», προσθέτει.

Η Κοινωνική Συμμαχία αναφέρει ότι συμφωνεί απόλυτα ότι πρέπει όλες οι υπηρεσίες να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

«Παρόλα αυτά είναι κατανοητό ότι χρειάζεται χρόνος ώστε να αναπτυχθεί η τεχνογνωσία, γι’ αυτό και το Υπουργείο Υγείας, ως θεσμός του Κράτους, πρέπει να συνεργαστεί με τον ΟΑΥ ο οποίος αποτελεί επίσης θεσμό του Κράτους, για στήριξη της όλης προσπάθειας. Παρά τα όποια προβλήματα, πρέπει να εστιάσουμε στις πολύ σημαντικές υπηρεσίες τις οποίες έχει προσφέρει το ΓεΣΥ στον κυπριακό λαό. Και επειδή τα οφέλη του ΓεΣΥ τα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα και επειδή το ΓεΣΥ είμαστε όλοι εμείς, όλοι οι πολίτες που το αγκάλιασαν και επωφελούνται καθημερινά, τα μέλη της Κοινωνικής Συμμαχίας ενώνουν τις φωνές τους και προειδοποιούν άπαντες ΄Κάτω τα χέρια από το ΓεΣΥ΄», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top