ΥΓΕΙΑ

Δηλητηρίαση από γνωστή σαμπάνια – Βρέθηκε «έκσταση» σε μπουκάλι που αγοράστηκε στο διαδίκτυο – Τι να προσέξετε

Δηλητηρίαση από γνωστή σαμπάνια – Βρέθηκε «έκσταση» σε μπουκάλι που αγοράστηκε στο διαδίκτυο – Τι να προσέξετε

Δηλητηρίαση από το ναρκωτικό MDMA σε μπουκάλια σαμπάνιας Moët & Chandon Ice Impérial μεγέθους 3 λίτρων

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία στην Γερμανία και Ολλανδία εντοπίστηκαν περιστατικά δηλητηρίασης με ένα θάνατο στη Γερμανία έπειτα από κατανάλωση ποτού από μπουκάλι σαμπάνιας της μάρκας Moët & Chandon Ice Impérial μεγέθους 3 λίτρων που όπως αποδείχθηκε μετά από έρευνα περιείχε το σκληρό ναρκωτικό MDMA (γνωστό και ως έκσταση). Σημειώνεται ότι το μπουκάλι αγοράστηκε από άγνωστη πηγή στο διαδίκτυο.

Στο παρών στάδιο δεν είναι γνωστό πώς το ναρκωτικό MDMA κατέληξε σε αυτά τα μπουκάλια και δεν μπορεί να εκτιμηθεί εάν υπάρχουν άλλες από αυτές τις φιάλες που περιέχουν την επικίνδυνη ουσία σε κυκλοφορία. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι κυκλοφορούν και άλλα μπουκάλια της ίδιας μάρκας που περιέχουν MDMA.

Τι να προσέξετε

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας καλεί τους καταναλωτές να είναι σε εγρήγορση για μπουκάλια 3 λίτρων Moët & Chandon Ice Impérial με κωδικό παρτίδας LAJ7QAB6780004 προέλευσης Γαλλίας. Αυτός ο κωδικός βρίσκεται στην ετικέτα στο πίσω μέρος της φιάλης (βλ. φωτογραφία παρακάτω). Τα μπουκάλια με το ναρκωτικό MDMA δεν διακρίνονται εξωτερικά από τα μπουκάλια με σαμπάνια. Όταν αδειάζει όμως το περιεχόμενο, υπάρχει σαφής διαφορά.

Το υγρό MDMA:


• ΔΕΝ ΑΦΡΙΖΕΙ
• Έχει κοκκινοκαφέ χρώμα, που σκουραίνει με την πάροδο του χρόνου
• Έχει άρωμα γλυκάνισου.

Τι να κάνετε αν δεν εμπιστεύεστε ένα μπουκάλι;

• ΜΗΝ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ακόμη και το να βουτήξετε ένα δάχτυλο στο υγρό και να το δοκιμάσετε μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και χωρίς κατάποση. Η λήψη μίας μικρής γουλιάς μπορεί να αποβεί μοιραία.
• Εάν δεν εμπιστεύεστε ένα ανοιχτό μπουκάλι, είναι σημαντικό να αφήσετε τα μπουκάλια και τα ποτήρια ανέγγιχτα.
• Ειδοποιήστε αμέσως την υγειονομική υπηρεσία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω οι Υγειονομικές Υπηρεσίες προειδοποιούν το καταναλωτικό κοινό να είναι προσεκτικό κατά την κατανάλωση ποτών των οποίων η προέλευση είναι ασαφής. Επιπρόσθετα συνιστάται προσοχή, ειδικά όταν γίνονται ιδιωτικά αγορές στο Διαδίκτυο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςLIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top