ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέσπασμα για Κύπριους στο Χάρκοβο - «Σας λένε πάρτε τα όπλα και σκοτωθείτε μόνοι σας»

Ξέσπασμα για Κύπριους στο Χάρκοβο - «Σας λένε πάρτε τα όπλα και σκοτωθείτε μόνοι σας»

Σκληρές μάχες σημειώνονται στο Χάρκοβο χθες και σήμερα από τις πρωινές ώρες με τους κατοίκους να κρύβονται σε καταφύγια και να προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους.

Χαρακτιριστική είναι και η εικόνες που μεταφέρει η Τατιάνα Ιωάννου, η οποία ταξίδεψε από Κύπρο για να μεταβεί στο Χάρκοβο, όπου βρίσκεται η μητέρα της και χρειάζεται τη βοήθεια της.

«Είναι πολύ ισχυροί οι βομβαρδισμοί, κρυβόμαστε στο μπάνιο, ξαπλώνουμε στο πάτωμα και περιμένουμε να ησυχάσει» ανέφερε.

Η Τατιάνα εξηγεί πως πήρε την απόφαση να μεταβεί στο Χάρκοβο λέγοντας πως γνώριζε τι θα γίνει και επειδή είναι η μητέρα της εκεί, πήγε για να τη βοηθήσει, ενώ αν χρειαστεί θα πάρει και όπλο να πολεμήσει όπως τόνισε.

Πολύ σοβαρές είναι ωστόσο οι αναφορές της Τατιάνας Ιωάννου, η οποία με αγανάκτηση ανέφερε ότι κανένας δεν τους πήρε τηλέφωνο για να τους βοηθήσει, ενώ μετέφερε την ιστορία ενός ζευγαριού που κρύβονται σε καταφύγιο και αποτάθηκαν στις πρεσβείες Κύπρου και Ελλάδας για βοήθεια και δεν βρήκαν στήριξη από κανέναν.

Όπως σημείωσε: «Στην Κύπρο είπαν ότι θα βοηθήσουν να βγάλουν τους Κυπραίους από εδώ. Ένας Κυπραίος μαζί με τη γυναίκα του είναι στο καταφύγιο και εγώ προσπάθησα να τους βγάλω προχτές. Έπρεπε να περπατήσουν 5-6 χιλιόμετρα να πάνε στο σταθμό του τρένου φοβήθηκαν όμως και δεν πήγαν. Τηλεφώνησαν στην Πρεσβεία της Κύπρου και τους είπαν συγνώμη δεν έχουμε πλάνα να σας βγάλουμε από εκεί. Τηλεφώνησαν στην Ελληνική πρεσβεία και τους είπαν να τηλεφωνήσουνε στην Κυπριακή. Τώρα όμως πλέον δεν μπορούν να φύγουν λόγω των ισχυρών δυνάμεων. Δεν μας πήρε κανένας τηλέφωνο».

Τότε η δημοσιογράφος, Σταυριανή Κωνσταντίνου ενημέρωσε την κυρία Ιωάννου ότι πριν από λίγο στην εκπομπή είχαν αναφέρει αρμόδιοι ότι επικοινώνησαν με όλους τους Κύπριους με την ίδια να λέει: «Κανένας δεν μας πήρε τηλέφωνο από την Κύπρο για να μας βοηθήσουν. Είπανε και είπανε μπλα μπλα μπλα μόνο». Ενώ αναφέρθηκε και στην οικογένεια του ζευγαριού που μένει στην Κύπρο λέγοντας ότι την βρήκαν που μίλησε στο ΡΙΚ και την πήραν τηλέφωνο γιατί τους έψαχναν και έτσι κατάφερε και τους βρήκε.

Με ένα ξέσπασμα της στη συνέχεια η δημοσιογράφος της είπε: «Είσαστε στην ίδια κατάσταση που είμασταν και εμείς το 1974, μόνοι και αβοήθητοι. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις σας εκμεταλλεύονται και σας άφησαν μόνους και αβοήθητους και σας λένε πάρτε τα όπλα και σκοτωθείτε μόνοι σας, αυτό σας λένε όλοι».

Δείτε τα όσα συγκλονιστικά ανέφερε η κα. Τατιάνα Ιωάννου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top