ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τερματίζεται το PCR ή rapid test για διελεύσεις πλήρως εμβολιασμένων από οδοφράγματα

Τερματίζεται το PCR ή rapid test για διελεύσεις πλήρως εμβολιασμένων από οδοφράγματα

Τον τερματισμό από αύριο της προϋπόθεσης αρνητικού τεστ PCR ή rapid test για τη διέλευση των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων από τα οδοφράγματα, ανακοίνωσε η Δικοινοτική Επιτροπή για την Υγεία, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊό.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών, η μη επίδειξη αρνητικού τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει 14 μέρες μετά τον διπλό εμβολιασμό τους με τα εμβόλια AstraZeneca, Moderna or Pfizer-BioNTech, Sinovac, Sinopharm, Sputnik και Johnson&Johnson (1η δόση).
 
Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις εμβολιασμού με ΑstraZeneca, Moderna or Pfizer-BioNTech η ισχύς του εμβολιασμού είναι επτά μήνες έπειτα από τη λήψη της δεύτερης δόσης, εκτός αν έχουν λάβει την τρίτη ενισχυτική δόση.
 
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ισχύς των πιστοποιητικών πλήρους εμβολιασμού για τα εμβόλια Sinovac, Sinopharm, Sputnik and Johnson&Johnson είναι τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος, εκτός και αν έχουν λάβει την τρίτη ενισχυτική δόση.
 
Επίσης απαιτείται αρνητικό τεστ PCR ή rapid  test με ισχύ 7 ημερών για παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών, μη εμβολιασμένους μαθητές της μέσης εκπαίδευσης και φοιτητές, καθώς και μη εμβολιασμένα άτομα που διαμένουν στον Κάτω Πύργο.

Ως έχει παραμένει επίσης η ανάγκη αρνητικού τεστ PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών για μη εμβολιασμένα άτομα 12 ετών και άνω και άτομα που δεν έχουν λάβει την τρίτη ενισχυτική δόση μετά τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top