ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικός έκλεισε το σταντ λεμονάδας δύο 7χρονων... επειδή δεν είχαν άδεια! Μάζευαν λεφτά για τον μπαμπά τους

Αστυνομικός έκλεισε το σταντ λεμονάδας δύο 7χρονων... επειδή δεν είχαν άδεια! Μάζευαν λεφτά για τον μπαμπά τους

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία του Τέξας «έσωσε» την πόλη από την παράνομη επιχείρηση που προσπάθησαν να στήσουν δύο μικρά κορίτσια, πουλώντας λεμονάδα σε έναν πάγκο.

Τα κοριτσάκια, που το ένα είναι 7 ετών και το άλλο 8, τόλμησαν να προσπαθήσουν να μαζέψουν χρήματα για να αγοράσουν ένα δώρο στον πατέρα τους για τη γιορτή του Πατέρα, στήνοντας έναν μικρό πάγκο στην γειτονιά τους, στον οποίον σέρβιραν λεμονάδα. Η Andria και η Zoey Green μίλησαν στο δίκτυο ABC για την περιπέτειά τους.

Οι μικρές ήθελαν να μαζέψουν περίπου 100 δολάρια για να πάνε τον πατέρα τους σε ένα πάρκο με πισίνες, το Splash Kingdom. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι μικρές επιχειρηματίες βγήκαν στον δρόμο με την πεντανόστιμη σπιτική τους λεμονάδα και ξεκίνησαν να τη σερβίρουν στους πελάτες τους προς 50 σεντς. Μέσα σε μια ώρα κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 25% του ποσού που ήθελαν.

Δυστυχώς όμως, λίγη ώρα αργότερα ο πάγκος τους έκλεισε, γιατί εμφανίστηκε ο αστυνομικός Clyde Carter, ο οποίος τις ανάγκασε να διακόψουν την «παράνομη επιχείρησή τους», όπως είπε.

Φαίνεται πως τα κορίτσια παραβίασαν έναν νόμο της πόλης τους, ο οποίος απαγορεύει την πώληση φαγητού που χρειάζεται συγκεκριμένη θερμοκρασία ή πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την παρασκευή του, ώστε να μη χαλάσει. Μιας που η λεμονάδα θα χαλούσε όσο οι μέρες περνούσαν και έμενε εκτός ψυγείου, η αστυνομία ζήτησε από τις μικρές... άδεια από την υγειονομική υπηρεσία και άδεια πώλησης, κάτι που τα κοριτσάκια δεν είχαν, με αποτέλεσμα η επιχείρησή τους να θεωρηθεί παράνομη!

Η άδεια κοστίζει 150 δολάρια και όπως δήλωσε ο αστυφύλακας Carter, θα έπρεπε να την έχουν βγάλει. Για τη μητέρα πάντως των παιδιών, Sandi Evans, το όλο περιστατικό μοιάζει γελοίο. Επιπλέον, και η ίδια η αστυνομία αναγνωρίζει πως ο παραπάνω νόμος είναι τελείως χαζός, παρ' όλα αυτά όμως, συνεχίζει να τον εφαρμόζει. «Πρέπει να ακολουθούμε τις προϋποθέσεις για τη σωστή υγιεινή», δήλωσε ο Carter, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Όποιος θέλει να λειτουργήσει πάγκο, θα πρέπει να έχει τη συγκεκριμένη άδεια».

Βέβαια, η αστυνομία θα μπορούσε να επιλέξει να μην εφαρμόσει αυτόν το νόμο στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς κατέστρεψε τον όμορφο σκοπό που είχαν τα κοριτσάκια. Από την άλλη, οι μικρούλες θα λειτουργήσουν τον πάγκο τους και το επόμενο Σαββατοκύριακο, όμως δεν θα πουλάνε τη λεμονάδα, αφού είναι παράνομο, αλλά θα τη δίνουν δωρεάν και θα δέχονται τη δωρεά όποιου επιθυμεί να τις βοηθήσει.



 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top