ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθάρισαν περιοχή παρά του πράσινου σημείου της Φασούλας

Καθάρισαν περιοχή παρά του πράσινου σημείου της Φασούλας

Σορούς από σκουπίδια μάζεψαν το πρωί εθελοντές που συμμετείχαν στην εκστρατεία καθαριότητας και δεντροφύτευσης του χώρο πλησίον του πράσινου σημείου στη Φασούλα. «Πρέπει να αποφασίσουμε ότι πρέπει να παράγουμε λιγότερα σκουπίδια» ανέφερε σε δηλώσεις της η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου.

Η εκστρατεία καθαριότητας διοργανώθηκε από τον ΟΑΔΑ και την οργάνωση «Φίλοι της Πόλης». Δεκάδες εθελοντές καθάρισαν τα σκουπίδια περιοχής πλησίον του πράσινου σημείου στη Φασούλα. Σκουπίδια που εκτιμάται ότι πετούν πολίτες που μεταβαίνουν στο πράσινο σημείο, ώρα και μέρα που δεν λειτουργεί.

Σε δηλώσεις της η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου, εξέφρασε τη χαρά της για την πρωτοβουλία των εθελοντών. «Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια θυμώνω γιατί φέρνουμε τον τόπο σε αυτό το σημείο και χρειάζονται οι εθελοντές να έρθουν να καθαρίσουν διότι πρόκειται για τεράστιο όγκο σκουπιδιών, από την άλλη είναι με μεγάλη χαρά που βλέπω τόσο πολύ κόσμο να συμμετέχει, τόσο πολύ κόσμο να αγαπά τον τόπο του και με την ευκαιρία να πω ότι σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη διότι πέραν της καθαριότητας θα ακολουθήσει δεντροφύτευση στον ίδιο χώρο για να είναι αποτρεπτικός ω παράγοντας για να πετάξει κάποιος σκουπίδια και θα περιφραχθεί» ανέφερε.

Η κ. Βασιλείου επεσήμανε ότι είναι καιρός να αντιληφθούμε όλοι ότι πρέπει να μειώσουμε τον παραγόμενο όγκο σκουπιδιών, «πρέπει επίσης να συμπράξουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να τη διαχείριση των σκουπιδιών».

Ηλεκτρικές συσκευές, παιγνίδια, πλαστικά και άλλα αντικείμενα μάζεψαν οι εθελοντές που συμμετείχαν κάτι που σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέα Γρηγορίου, φανερώνει ότι τα σκουπίδια καταλήγουν στη συγκεκριμένη περιοχή «από συμπολίτες μας που βρίσκουν το πράσινο σημείο κλειστό. «Είναι μια κατάσταση που προσβάλλει τον πολιτισμό μας. Θεωρώ ότι με την ευαισθησία που παρουσιάζεται από τους εθελοντές ευελπιστούμε ότι αυτό το πρόβλημα θα είμαστε σε θέση σύντομα να το διαχειριστούμε με αποτελεσματικό τρόπο και με την επέκταση των πράσινων σημείων αλλά και με την καλλιέργεια κουλτούρας προστασίας του περιβάλλοντος» ανέφερε ενδεικτικά.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΕΔΑΛ, Δώρος Αντωνίου, υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας της περιοχής. «δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι συνδημότες μας πετούν σκουπίδια τη στιγμή που σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το πράσινο σημείο όπου ο κάθε ένας μπορεί να πετάξει εντελώς δωρεάν τα σκουπίδια του έξι μέρες της βδομάδα από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα» ανέφερε.

Της καθαριότητας ακολούθησε δεντροφύτευση και περίφραξη της περιοχής.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top