ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εγγραφή της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου ως εγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο για ECDL

Εγγραφή της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου ως εγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο για ECDL

Η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου λειτουργεί πλέον ως εγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο International Computer Driving License (ICDL/ECDL).

Προς το σκοπό αυτό, σε σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΑΑΚ, ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής κ. Ανδρέας Λούτσιος μαζί με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, παρέδωσαν στον Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας κ. Θεμιστό Αρναούτη, Ανώτερο Αστυνόμο, το σχετικό πιστοποιητικό.

Ο κ. Λούτσιος συνεχάρη τον κ. Αρναούτη για το έργο που επιτελεί η Αστυνομική Ακαδημία, αλλά και για την ευκαιρία πλέον που δίδει αποκλειστικά στα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να παρακαθίσουν στις εξετάσεις αυτές και να αποκτήσουν μια διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση των γνώσεων τους στην χρήση των Η. Υ. και των σχετικών εφαρμογών.

Από την πλευρά του ο κ. Αρναούτης αφού ευχαρίστησε τον κ. Λούτσιο ανέφερε ότι οι δεξιότητες που αποκτούν τα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ακολουθώντας τις συγκεκριμένες διαδικασίες του ICDL/ECDL, τους δίνουν τα εχέγγυα για να μπορούν να διεκπεραιώνουν πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά τα καθήκοντά τους.

Στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της ΑΑΚ, τα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα μπορούν να παρακάθονται στις εξετάσεις ΙCDL/ECDL, αναλόγως του επιπέδου γνώσεων που κατέχουν, και να αποκτούν το σχετικό πιστοποιητικό επιτυχίας, το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και με το οποίο θα κατοχυρώνουν τις γνώσεις τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σημειώνεται ότι οι δόκιμοι αστυνομικοί με το πέρας του προγράμματος σπουδών τους στην Αστυνομική Ακαδημία θα είναι σε θέση να παρακαθίσουν στις σχετικές εξετάσεις ICDL/ECDL.

Για το σκοπό αυτό έχει προετοιμαστεί κατάλληλα το ένα εκ των δύο Eργαστηρίων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που διαθέτει η ΑΑΚ στις εγκαταστάσεις της. Παράλληλα το πρόγραμμα σπουδών έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως στην βάση του αναλυτικού προγράμματος του ICDL/ECDL.

Παρόντες στην τελετή ήταν και ο κ. Πανίκος Μασούρας, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής και ο Δρ. Δημήτρης Κυριάκου, καθηγητής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με τον οποίο συνεργάζεται η ΑΑΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top