ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόσα κόστισαν οι απαλλοτριώσεις μέχρι το 2014 – Τι συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου

Τόσα κόστισαν οι απαλλοτριώσεις μέχρι το 2014 – Τι συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου

Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

Στα €408 εκατομμύρια ανερχόταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 το συνολικό ποσό για τις απαλλοτριώσεις, από τα οποία τα €242 εκατομμύρια αφορούσαν κεφάλαιο και τα υπόλοιπα €166 εκατομμύρια τόκους.

Σε δηλώσεις της για το θέμα η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι επιβάλλεται άμεση διευθέτηση του θέματος καθώς δεν μπορεί η Πολιτεία να συνεχίσει να πληρώνει τόκους για υποθέσεις που θα έπρεπε να είχαν ρυθμιστεί.

Είπε ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση επιχειρήθηκαν ουσιαστικές αλλαγές γι` αυτό το θέμα και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ρυθμίσεις θα συνεχιστούν και από την νυν κυβέρνηση προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Η κ. Χαραλαμπίδου είπε ακόμη ότι αυτό που ανησύχησε ιδιαίτερα την Επιτροπή είναι οι πληροφορίες ότι δίνονται αποζημιώσεις σε κάποιους και σε κάποιους άλλους όχι, εξηγώντας πως ως εκ τούτου ζητήθηκε πληροφόρηση από το Υπουργείο Συγκοινωνιών σε σχέση με το πώς ρυθμίστηκαν αυτές οι αποζημιώσεις και γιατί δόθηκε προτεραιότητα σε κάποιους και σε άλλους όχι προκειμένου να αποκλειστεί πιθανότητα μεροληπτικής διαχείρισης του θέματος.

«Κάποιων τα κτήματα απαλλοτριώνονται και κάποιων άλλων όχι, συνεπώς πρέπει να μας πουν πώς καθορίζεται η προτεραιότητα αποζημίωσης» είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top