ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχει όραμα και στρατηγική για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Δεν υπάρχει όραμα και στρατηγική για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

O Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε σήμερα πως “η Κυβέρνηση φαίνεται να μην διαθέτει καμία στρατηγική, όραμα και σχέδιο δράσης για το πώς η Κύπρος θα αναπτύξει περαιτέρω τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για να πετύχει τους στόχους και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στην ΕΕ”

Όπως είπε ο κ. Λιλλήκας, “η Κυβέρνηση αντί να αυξήσει τα κίνητρα για νέες επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ, δημιουργώντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας αλλά και το ποσοστό της ενέργειας μας από τις ΑΠΕ, έρχεται και φορολογεί τις ίδιες τις εταιρείες που έχουν επενδύσει στις ΑΠΕ”.

“Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι οι ΑΠΕ αποτελούν το μέλλον για την κυπριακή οικονομία και ότι οι επενδύσεις που γίνονται ή που πρέπει να γίνουν στις ΑΠΕ, αποφέρουν πολλαπλά στην κυπριακή οικονομία”, είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ως Συμμαχία Πολιτών, συνέχισε, “θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού  και κατόπιν από συναντήσεις που θα προγραμματίσουμε με όλους τους συνδέσμους παραγωγής ενέργειας, η Συμμαχία Πολιτών θα επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί να στηριχτεί το ταμείο των ΑΠΕ με την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση θα εγκαταλείψει την πολιτική φορολόγησης των ΑΠΕ και θα υιοθετήσει νέα κίνητρα για να αυξηθούν οι επενδύσεις”.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών έγιναν μετά από συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αιολικής Ενέργειας, εκ μέρους του οποίου προέβη σε δηλώσεις ο Μάκης Κετώνης, λέγοντας ότι “όπως σωστά επισήμανε ο Πρόεδρος Λιλλήκας, είμαστε πολύ μακριά από τους στόχους που μας έχει θέσει η ΕΕ για το 2020 και θεωρούμε ότι με την έλλειψη οράματος και στρατηγικής που υπάρχει αυτή τη στιγμή, πολύ δύσκολα θα φτάσουμε στους στόχους αυτούς”.

Ο κ. Κετώνης είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας δόθηκε η ευκαιρία “να εξηγήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας”.

Πρόσθεσε ότι “είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα των ΑΠΕ τόσο και οι συνάδελφοι των φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι οποίοι έχουν τις ίδιες έγνοιες με εμάς”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top