ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση δύο 20χρονοι για υποβοήθηση παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία - Τους εντόπισαν μαζί με 30χρονη

Υπό κράτηση δύο 20χρονοι για υποβοήθηση παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία - Τους εντόπισαν μαζί με 30χρονη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον δύο νεαρών ηλικίας 20 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς την άδεια λειτουργού μετανάστευσης, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «γύρω στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 18 Απριλίου μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισαν δύο πρόσωπα να κινούνται ύποπτα σε περιοχή της Λάρνακας, κρατώντας μια ταξιδιωτική βαλίτσα. Ακολούθως τα δύο πρόσωπα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν ακόμα ένα άτομο».

Πρόσθεσε πως «δυόμιση ώρες αργότερα τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δύο αιτητές πολιτικού ασύλου ηλικίας 20 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 30 ετών για την οποία δεν εντοπίστηκε η άφιξη της από εγκεκριμένο λιμάνι εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή, «η 30χρονη ισχυρίστηκε ότι έφτασε στην Κύπρο με πλοίο στις 16 Απριλίου και διέμενε στα κατεχόμενα. Ανέφερε ακόμα ότι τη Δευτέρα 18 του μήνα συνάντησε τους δύο 20χρονους από τους οποίους ζήτησε να τη μεταφέρουν προκειμένου να αποταθεί για πολιτικό άσυλο και τους έδωσε όσα χρήματα είχε στην κατοχή της».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι δύο 20χρονοι συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της υποβοήθησης παράνομης εισόδου, παραμονής ή διέλευσης από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ χθες Τρίτη 19 Απριλίου οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και ζήτησαν νομική αρωγή. Το Δικαστήριο είχε διατάξει την κράτηση των δύο νεαρών και σήμερα παρουσιάστηκαν εκ νέου ενώπιον του και εναντίον τους εξέδωσε διάταγμα κράτησης επτά ημερών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top